Bakan Kılıç'tan sporculara "özel" mektup

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na kota alan sporculara birer mektup gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç'tan sporculara "özel" mektup

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na katılım hakkı kazanan sporculara mektup göndererek, başarı dileklerinde bulundu.

Bakan Kılıç, Brezilya'nın Rio kentinde 5-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olimpiyatlar ile 7-18 Eylül'de düzenlenecek Paralimpik Oyunları'na kota alan milli sporcuları, mektupla kutladı.

Mektubunda Kılıç, kendi branşlarında edinilen başarı, harcanan emek ve dökülen alın teri sayesinde kazanılan kota nedeniyle sporcuları tebrik etti.

"Bu başarın ile aynı zamanda yetişmekte olan genç sporcu kardeşlerimize örnek olmaktasın." diyen Kılıç, paralimpik sporculara gönderdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Örnek tavrın ve sporcu karakterin, bizleri gururlandırmaktadır. Sporu kendisine hayat felsefesi edinmiş tüm sporcuların hedeflerinden bir tanesi olan Paralimpik Oyunlara katılma hakkını, uzun bir hazırlık süreci ve yoğun bir çalışma temposu ile kazandın. Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Paralimpik Oyunlara katılma hakkını kazanarak aynı zamanda, ay-yıldızlı bayrağımızı ve onun temsil ettiği değerleri tüm dünya önünde temsil etmeye de hak kazandın. Bu gayretlerin ve başarıların ile sen, Türkiyemizi en iyi şekilde temsil edecek ve milletimizin gurur kaynağı olacaksın.

Sen ve senin gibi tüm sporcularımızın, elde ettiği başarı ile birlikte, müsabaka esnasında, öncesinde ve sonrasında sergilediğiniz davranışlar da milletçe bizleri ziyadesiyle gururlandırmaktadır. Sporun gerçek amacına ve ruhuna uygun davranışının da aynı zamanda dünya sporuna ve sporcusuna barış, dostluk ve kardeşlik mesajı taşıdığına da yürekten inanıyorum. Milletimizin bağrından çıkan, sportif yeterliliğin yanında ahlaki liyakate sahip ve bu aziz ülkenin bir evladı olmak şuuru ile milletimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine can-ı gönülden inanıyorum. Ülkemizin gurur kaynağı olan seninle gurur duyuyor ve katılacağın Paralimpik Oyunlar müsabakalarında başarılar diliyorum."

Yorumlar