Bakan Kılıç'tan amatörlere saha ve tesis müjdesi

- Amatör spor kulüpleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesisler için ücret ödemeyecek

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç'tan amatörlere saha ve tesis müjdesi

ANKARA (AA) - Amatör spor kulüpleri, antrenman ve müsabakalar için kullandıkları saha ve tesislere bundan sonra ücret ödemeyecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, yönetmelikte yapılan değişikliğin amatör spor camiasına hayırlı olması temennisinde bulunurken, "Bu düzenleme ülkemizin sportif geleceği ve spor altyapımızın güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Geleceğin şampiyonları buralardan çıkacak." ifadelerini kullandı.

Amatör spor kulüplerinin, halkın ve gençliğin spor yapmasına ve sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı olduğunu belirten Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu kulüpler aynı zamanda uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştiriyorlar. Daha önce, amatör kulüpler antrenman ve maç yapmak için mevcut saha ve tesisleri belirli bir ücret karşılığında kiralıyordu. Bu yeni düzenlemeyle kulüplerin üzerindeki maddi yük kaldırılmış oldu. Bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Amatör spor camiamıza hayırlı olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, amatör spor kulüplerimizin vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı ile ciddi çalışma yapıyoruz."

Açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği'nde değişiklik öngören yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği, yeni yönetmelik çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine ait spor tesislerinin kullanımında alınan işletme ücretlerinde düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

Sporcu ve spor kulüplerinin spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanmaları amacıyla düzenlenen yeni yönetmelikle, profesyonel futbol ile basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında en üst ligler hariç olmak üzere spor tesislerinin, spor kulüplerinin antrenman ve sportif faaliyetlerine ücretsiz tahsisine imkan sağlandığı vurgulandı.

Yapılan düzenleme ile ayrıca, Gençlik ve Spor Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin izni ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor Faaliyetleri ile kamplarına ücretsiz tahsis edildi. Yapılan değişiklikle şimdiye kadar alınmasında zorluk çekilen ve hesaplanması mümkün olmayan elektrik, su, personel gibi zorunlu giderlerin tahsili yönündeki uygulamaya da son verildi. Ayrıca, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İşletme yönetmeliğinin adı Spor Genel Müdürlüğü İşletme Yönetmeliği olarak değiştirildi.

Yorumlar