Bakan Kılıç: Ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir organizasyon oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun İstanbul - İstanbul etabının finişini takip etti. Dereceye giren sporculara ödüllerini de veren Bakan Kılıç, organizasyonun ülke tanıtımı için önemli...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç: Ülkemizin tanıtımı açısından önemli bir organizasyon oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun İstanbul - İstanbul etabının finişini takip etti. Dereceye giren sporculara ödüllerini de veren Bakan Kılıç, organizasyonun ülke tanıtımı için önemli olduğunu dile getirdi.

Turun ardından açıklamalarda bulunan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkemizin tanıtımı için önemli bir organizasyon oldu. Aldığımız geri dönüşler de olumlu. Bütün katılımcıların gayet memnun ve mesut oldukları bir organizasyon oldu. Türkiye'de bin 200 kilometreyi aşkın pedal çevrildi. Türkiye'nin birçok farklı güzellikleri, 150 farklı ülkeye günde 2 - 3 saat yayınlarla taşındı." şeklinde konuştu.

VALİ MUTLU: İSTANBULLULAR, BÜYÜK TEVECCÜH GÖSTERDİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, turun hiçbir problem yaşanmadan tamamlandığını belirterek, İstanbulluların tura büyük teveccüh gösterdiğini söyledi.

50. kez düzenlenen bisiklet turu nedeniyle bütün katılımcıları yürekten kutladığını da belirten Vali Mutlu, "Çok iyi bir organizasyon. Hiçbir problem olmadan tamamlandı. Bu sevindirici. Tabii bisiklet sporunun yaygınlaşması bakımından ülkemizde öyle zannediyorum ki tanıtıma da vesile oldu." diyerek şöyle devam etti:

"Bunun ötesinde ülkemizin tanıtımı açısından, başta İstanbul olmak üzere turizm merkezleri tanıtımı açısından çok değerliydi. İstanbullular büyük teveccüh gösterdiler, her yıl olduğu gibi. İnşallah bundan sonraki yarışlarda daha üst gruplara çıkarak mücadeleyi sürdürmemiz, bir üst kategoriden bu yarışlarda Türkiye'nin organizasyonlarda yer almasını sağlamamız lazım. Federasyon ve bakanlık bunun için mücadele ediyor."

MÜFTÜOĞLU: 50. YILA YAKIŞTI

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise İstanbul - İstanbul etabıyla tamamlanan 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun güzel bir finalle sonlandığını dile getirdi. Emin Müftüoğlu, tura katılımın da 50. yıla yakıştığını kaydetti. Müftüoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün güzel bir finiş oldu. Biliyorsunuz 50. yılın başlanğıcını, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte vermişlerdi. O günkü başlangıç bugün çok güzel bir finalle sonlandı. Büyük rekabete sahne oldu.

Turun lideri 1 saniye ile belirlendi. Bu turun ne kadar çekişmeli olduğunu ortaya koyuyor. Dünyanın lider sporcuları buradaydı. Halkımızın katılımı çok güzeldi. Bugüne kadar ben ilk defa bu kadar geniş kitlenin oluştuğunu gördük. Bu da 50. yıla yakıştı."

Turun geçen yıl 156 ülkede yayınlandığını hatırlatan Müftüoğlu, "Şu an itibariyle bu sayı 190 ülkeye çıktı. Bunun detayları geldiğinde paylaşacağız. Geçen yıl 602 milyon haneye ulaşmıştık. Bu yıl daha fazla haneye ulaştığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Müftüoğlu, ilk önce bu turu değerlendireceklerini, Haziran - Temmuz ayları itibariyle de gelecek yıl düzenlenecek yarışın planlamasını yapacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar