Bakan Kılıç, TSYD heyetini kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Naci Arıkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç, TSYD heyetini kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Naci Arıkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
    Görüşmede konuşan Akif Çağatay Kılıç, 14 Nisan itibariyle hayata geçen E-Bilet uygulamasıyla ilgili, "Burada beni şaşırtan aynı zamanda üzen de bir şey oldu. Bazı noktalarda bazı tartışmalarda hiç hoş olmayan kelime 'fişleme' kelimesi kullanılıyor. Bununda gerekçelendirilmesi için İçişleri Bakanlığımızla verilere ulaşma noktasındaki kabiliyetini ve Maliye Bakanlığımızın bu noktadaki izninin olması. Fakat bunun alt yapısını iyi anlamak lazım. Ve örnekleriyle bunu dile getirmek lazım. Kullanılacak sistem içerisinde sizin zaten beyan ettiğiniz vatandaşlık numaranız var. Ve bir resim.” dedi.
    Maliye Bakanlığı'nın e-Bilet uygulamasıyla ilgili rolüne de değinen Kılıç “Maliye bakanlığının bu işin içindeki tarafı bu işin bir mali tarafı var. Bunun kontrol edilmesi.” izahını yaptı.
    Kılıç, yaşanan tartışmalar hakkında ise şunları ifade etti:
    "Bu tip bir yaklaşımı ben doğru görmüyorum. Kaldı ki bu konu iyi incelenirse geçen senenin temmuz ayından beri gündemde olan bir konu. İhale süreci 27 Ağustos'ta tamamlanmış. İkinci aşaması bu şekilde yola çıkılmış bir süreçten bahsediyoruz. Hayata geçtiği gün değil tartışılması zaman. Bunun daha önce artısı nedir eksisi nedir, farklı fikirler tabi olabilir. Bunlarla ilgili konuşulur ama bir sıkıntımız var. Bu sıkıntının aşılması gerekiyor. Ben inanıyorum ki bir yıl öncesinden başlatılmış olan çalışma bu sorunlarımıza hem güvenlik hem de sportif faaliyetlerde olmasını istemediğimiz görmesini istemediğimiz konularla alakalı olarak yaşanan bazı şeyler. Bundan dolayı bunların olmaması için hayata geçirilecek bir çalışma. Ümit ediyorum ki bu yapılan çalışmanın sonucunda spor müsabakalarında yaşanacak bu süreçle alakalı olarak, ciddi manada kulüplerimizin de bu noktada destek olduğunu gördük. Bu da bizi memnun etti. Mutlu etti. Sağolsun bu arkadaşlar çalışmalarda iyi bir diyalog içinde götürdüler. Bu e-bilet noktasında kullanılacak kartın, taraftarlarımız nezlinde başka artıları da var. Ulaşım kartı olarak kullanılabilecek bir yapıya sahip. Farklı farklı ticari istenir ise başvuru yapılır ise devreye girecek bir özelliği de var. Doğru anlatılıp doğru dile getirilmesi lazım."






CİHAN

Yorumlar