Bakan Kılıç: Dopinge bulaşan karşısında bizi bulur

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, doping konusunda çok hassas olduklarını vurgulayarak, "Dopingin hangi türüne, kim, hangi aşamada bulaşırsa gerekli yaptırımı aynı anda uygularız.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Kılıç: Dopinge bulaşan karşısında bizi bulur

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, doping konusunda çok hassas olduklarını vurgulayarak, "Dopingin hangi türüne, kim, hangi aşamada bulaşırsa gerekli yaptırımı aynı anda uygularız. Dopinge bulaşan, karşısında bizi bulur." dedi.

Bakan Kılıç, Uluslararası Spor Federasyonları Birliği (SportAccord) tarafından düzenlenen 12. SportAccord Kongresi resmi açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin bu yıl Türkiye'de yapılıyor olmasının kendileri açısından mutluluk verici olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük spor kongresi olma özelliği taşıyan organizasyona destek veren herkese teşekkür eden Bakan Kılıç, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yoğun çalışma programlarından dolayı burada olamadı. Ancak selam ve sevgilerini iletti. Türkiye olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Bu genç nüfusun ülkemize katkıda bulunması için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"TEMİZ BİR SPOR DÜNYASI OLUŞTURMAK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYORUZ"

Ülke olarak dopinge karşı sıfır toleransla yollarına devam ettiklerini daha önce defalarca ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Kim bu zehir işine karışırsa karşısında bizi bulur. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında da yakın zamanda Doping Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu komisyon bu sorunun kökten nasıl çözülebileceği yönünde çalışıyor. Sizlerin de en büyük isteği temiz spor dünyasına sahip olmak ve sporu temiz yapmak. Sporda başarı önemlidir, ancak bunu ahlaklı, temiz ve hayatının her döneminde gurur duyabileceği bir şekilde yapmak en önemlisidir."

"EN BÜYÜK BAŞARI, ONURLU BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMEKTİR"

Bakan Kılıç, Türkiye'nin tesis açısından da çok ciddi yatırım hamlesi içerisinde olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Açtığımız ve açacağımız spor tesislerinin haricinde 1000'den fazla spor tesisini daha hayata geçireceğiz. Sadece spor tesisi yapmak önemli değil. Bu tesislerin içerisinde ter dökecek 'geleceğin şampiyonları'nı bulmak da önemli. Bu konuda en büyük güvencemiz Sayın Başbakanımız. Kendisi de spor kökenli bir isim. O nedenle, ülkemizde sporun gelişmesi noktasında ortaya koyduğu irade ortada.

Bizlerin görevi, genç sporcu kardeşlerimize gerekli fırsatları verip, onların önünü açmaktır. Biz onlara gerekli desteği verdikten sonra onların da bizi mahcup etmeyeceğine inancım tam. Onlardan tek ricam; dürüst, onurlu mücadele ortaya koymaları. El ele birlikte dünya sporunu daha da temiz hale getirelim. Daha da onurlu hale getirelim. Bu yolda ve bu uğurda beraber çalışalım."

Türkiye'nin bu güne kadar düzenlediği ve uluslararası spor kamuoyunda övgüyle bahsedilen organizasyonlara da değinen Bakan Kılıç, geleceğin Türkiye'sini inşa ettiklerini vurgulayarak, sporu da çok daha sistematik, temiz, başarılı yarınlara kavuşturmanın adımlarını attıklarını söyledi.

11 Nisan Cuma günü sona erecek kongreye, uluslararası spor camiasının en önemli kuruluşların üye ve temsilcilerinin yanı sıra Milli Olimpiyat Komitelerinin başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 500 kişi katılıyor
CİHAN

Yorumlar