Bakan Çağatay Kılıç: Kırkpınar güreşleri nesilden nesile devam etmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kültürel bir gelenek olarak 653 yıldır devam eden Kırkpınar Güreşlerinin nesilden nesile devam etmesi gerektiğini söyledi.Bakan Çağatay Kılıç, 653. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Çağatay Kılıç: Kırkpınar güreşleri nesilden nesile devam etmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kültürel bir gelenek olarak 653 yıldır devam eden Kırkpınar Güreşlerinin nesilden nesile devam etmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Çağatay Kılıç, 653. Kırkpınar Yağlı Güreşlerini izlemek için geldiği Sarayiçi Er Meydanı'nda yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin Türk kültürünün en önemli parçalarından biri olduğunu söyledi.

Ata sporu olan güreşlere büyük önem verdiklerini belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Kültürel mirasımız olan bu geleneğin nesilden nesile devam etmesini diliyorum. Yağlı güreşler, içerisinde birçok anlamda taşıyor. Attığınız düğüm bile bir anlam ifade ediyor. Ata sporumuz olan bu geleneğe bizler de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

"ŞAMPİYONA 500 ALTIN VERECEĞİZ"

Bakan Akif Çağatay Kılıç ayrıca, yarı final güreşlerinin büyük çekişmeye sahne olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporseverlerin mücadele dolu müsabakalarını izlerken duydukları bu büyük heyecana şahit olmak çok güzel. Kültürel açıdan kökü en eski dönemlere kadar ulaşıp, günümüze gelen bu sporun icrası bizler için de çok önemli. Bakanlık olarak bu yıl şampiyon pehlivana 500 cumhuriyet altını hediye edeceğiz."

CİHAN

Yorumlar