Bakan Akif Çağatay Kılıç, Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti. Bakan Kılıç, kabülde yaptığı açıklamada, "Kenan, başarıyı yakalayan bir sporcu olmakla kalmayıp, sahip olduklarını gelecek nesillere aktaracak bir...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akif Çağatay Kılıç, Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti. Bakan Kılıç, kabülde yaptığı açıklamada, "Kenan, başarıyı yakalayan bir sporcu olmakla kalmayıp, sahip olduklarını gelecek nesillere aktaracak bir isim." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son dönemlerde yetiştirdiği en başarılı sporculardan birisi olan dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu'nu kabul etti. Sofuoğlu'nun örnek bir sporcu olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, "Kenan, başarıyı yakalayan bir sporcu olmakla kalmayıp, sahip olduklarını gelecek nesillere aktaracak bir isim." dedi.

Bakan Kılıç ve kendi motosiklet takımını kurmaya hazırlanan dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde yaptıkları görüşmede geleceğe yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

"KENAN'IN VELİAHTLARINI YETİŞTİRMENİN ÇABASINDA OLACAĞIZ"

Kenan Sofuoğlu'nun son yıllarda kazandığı başarılarla Türkiye'de çok önemli bir spor sever kitlesine ulaştığına değinen Bakan Kılıç, "Türkiye olarak 'marka sporcular' yetiştirmek noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz." diyerek, şöyle konuştu:

"Kenan, genç nesillerimize rol-model olabilecek başarılı bir isim. Sadece Kenan'a destek olmakla kalmayıp, aynı zamanda onun veliahtlarını yetiştirmenin de çabası içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki bugüne kadar yaşamış olduğu başarıların daha da fazlasını hem yaşayacak hem de yaşatacak. Bizim için başarı kazanmak tek başına bir anlam ifade etmiyor. Özellikle sporcu kardeşlerimizin, kazandıkları başarıları gelecek kuşaklara aktarabilmeleri konusunda hassasiyetimiz var. Kenan kardeşimizde bu kararlılığı görmüş olmaktan dolayı çok mutlu oldum."

"Bayrağımızın bu rekabet ortamında en üst noktada dalgalanmasını sağlayacağız." diyen Bakan Kılıç, Kenan Sofuoğlu'nun en büyük avantajlarından birisinin de yoğun baskı ve rekabet altında dahi başarıya nasıl ulaşacağını çok bilmesi olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın sorumluluğu olan tüm alanlarda her türlü imkanımızı başarılı sporcularımız için seferber ettik, edeceğiz. Kenan kardeşimizin de bundan sonraki yarış hayatı içerisinde en iyi şekilde bu sporu yapabilmesi elimizden geleni yapacağız. Şuan dünyanın en önemli şirketleri Kenan'ın isminden yararlanmak istiyor, markalarını Kenan Sofuoğlu'nun marka değeri ile birleştirmek istiyorlar. Bu konuda da gerektiği şekilde destek olacağımızın bilinmesi isterim."

Bakan Çağatay Kılıç ayrıca, Türkiye'nin her alanda önemli gelişimlere imza attığına değinerek, "Artık motorsporlarında da ülkemizin adını daha sık duyuracağız. Kenan gibi, onun öğrencileri gibi kardeşlerimizle el ele, omuz omuza çalışıp, güzel işlere imza atacağız. Bayrağımızın bu rekabet ortamında en üst noktada dalgalanmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"KENDİ TAKIMIMI OLUŞTURACAĞIM"

Dünya şampiyonu milli sporcu Kenan Sofuoğlu ise Bakan Akif Çağatay Kılıç'ı ziyaret etmesindeki amacının takım kurma projesine dair bazı görüş alışverişlerinde bulunmak olduğunu dile getirdi.

Daha önce üç kez dünya şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Sofuoğlu, "Yetiştirdiğim öğrencilerin dünya seviyesine çıktığını gördüm. Bununla alakalı bir takım kurmaya karar verdim." diyerek şöyle devam etti:

"Bakanım da çok sıcak baktı takım kurma işine. Önümüzdeki yıl Kawasaki Racing Team Türkiye adına yarışmak istiyorum. Bu takımı kendim oluşturacağım. Avrupa'daki görüşmelerimi tamamladım. En son görüşmem Sayın Bakanımla. Bugün buradan çıkacak kararla inşallah önümüzdeki haftalarda takım kurmanın adımlarını atmaya başlayacağım. Motorsporlarında gelecekle alakalı çok büyük bir adım atmak üzereyiz."

Türkiye'de sponsorluk desteğinin daha çok futbol üzerinden ilerlediğini vurgulayan Sofuoğlu, "Ülkemizde maalesef spora, sporcuya destek sadece devletten geliyor. Ben son üç yıldır zaten devlet desteğiyle dünyanın en iyi takımlarında yarışabiliyorum. Başlangıçta bize sponsorluk yapan bir marka yok. O yüzden devlet desteği maddi olarak bana gerekiyor." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kawasaki yetkilileri, sezon içinde takımı kurmam için bana motosikleti ve parçaları verebileceğini bildirdi. Belki bu sezon ufak bir takım ile başlayıp, 2015 sezonunda çok büyük bir takım halinde yarışlara dönebilirim. Kawasaki'nin desteğiyle Hindistanlıların yarısı gibi bir parayla sezonu inşallah yapabileceğiz."

Bakan Çağatay Kılıç ve Kenan Sofuoğlu daha sonra Başbakanlık Ofisi bahçesinde milli sporcunun motosikletini inceledi.

CİHAN

Yorumlar