Bahar Geldi, Fitness Sporuna İlgi Arttı

Havaların ısınması ve yaz mevsiminin yaklaşmasıyla form kazanmak ve vücut geliştirmek isteyenler fitness salonlarına akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Bahar Geldi, Fitness Sporuna İlgi Arttı

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle kendini hatırlatan yaz mevsimi yaklaştıkça fazla kilolarından kurtulmak isteyenler harekete geçti. Mart ayı itibariyle İstanbul'da fitness salonlarına talep arttı, salonların doluluk oranları günden güne yükseliş gösteriyor.

Sporcular fitness merkezlerinde en çok ağırlık egzersizlerine odaklanıyor ve 2-3 aylık yoğun form kazanma programlarını tercih ediyor. Yüksek yoğun antrenmanlarla kısa sürede istenene yakın sonuçlar alınabilse de fitness eğitmenleri vücut geliştirme sporunda fitness egzersizleri uygularken mutlaka uygun seviyeden başlayarak düzenli bir takvimle ve sabırla ilerlenmesi gerektiğini söylüyor.

Genel olarak her fitness antrenmanı 45-90 dakika arasında sürüyor. İdeal egzersiz süresi 60 dakika. Fitness sporuna yeni başlıyorsanız 20 dakikalık cardio ve ardından eğitmenin yönlendirmesiyle başlangıç seviyesinde hareketler uygulayabilirsiniz.

Fitness egzersizleri konusunda bilinmesi gereken bir diğer önemli husus da kas grupları. Kas gruplarına uygun egzersizler vücudunuzun egzersize çok daha hızlı yanıt vermesini sağlıyor ve form kazanma sürecini hızlandırıyor.

Yorumlar