Babasının bıraktığı yerden devam edecek

- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'un yeni transferi Anıl Kararer, sarı-kırmızılı formayı terleten babası Sefer Kararer'den yaklaşık 35 yıl sonra Kayseri temsilcisinin başarısı için mücadele verecek - Anıl: "Hem Galatasaray'a transfer olması hem güzel dostluklar kurması açısından Kayserispor, babam için çok özeldir. Bu bakımdan Kayserispor forması giyecek olmak benim için de onur ve gurur verici bir durum"

Google Haberlere Abone ol
Babasının bıraktığı yerden devam edecek

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'a transfer olan 27 yaşındaki sol bek Anıl Kararer, sarı-kırmızılı takımın formasını giyen babası Sefer Kararer'den yaklaşık 35 yıl sonra Kayseri temsilcisinin başarısı için ter dökecek.

Futbola Galatasaray altyapısında başlayan ve Anadolu'da birçok kulübün formasını giyen Anıl'ın son durağı Kayserispor oldu. Eskişehirspor'dan ayrılan Anıl, babası Sefer Karaer'in bir dönem formasını giydiği Kayserispor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kayseri'deki ikinci serüvenine başlayan Anıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Kayseri Erciyesspor forması giydiğini hatırlatarak, "Kayseri Erciyesspor'da güzel anılarım olmuştu, Kayseri'yi de çok seviyorum. Güzel, hoş bir şehir." dedi.

Kayserispor'a transfer olmanın sevincinin yaşadığını aktaran Anıl, şunları kaydetti:

"Babamın da forma giydiği takıma transferim benim için ayrı bir mutluluk oldu. Transfer dolayısıyla teknik heyet ve yönetime teşekkür ediyorum. Taraftarımıza bu sezon, özlenen Kayserispor'u sahada göstereceğiz. İyi bir kamp dönemi geçirip sezona en iyi şekilde başlamayı umut ediyoruz. Lige iyi başlayıp, iyi bitirmeyi arzu ediyoruz. Bunu yapacak gücümüz var ve bu camia bunları hak ediyor. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız, umut ediyorum takıma yeni katılacak arkadaşlarımızla daha da iyi olacağız. Kayserispor adına güzel bir sezon olacağına inanıyorum. Taraftarımızdan takımın yanında olmalarını istiyorum."

Anıl, babasının 1979-1981 yılları arasında Kayserispor'da forma giydiğini belirterek, "Babam sağ bekte oynamış. Kayserispor'da iki sezon oynadıktan sonra Galatasaray'a transfer olmuş. Babamın Kayserispor'da güzel anıları var. Hem Galatasaray'a transfer olması hem güzel dostluklar kurması açısından Kayserispor günleri babam için çok özeldir. Bu bakımdan Kayserispor forması giyecek olmak benim için de onur ve gurur verici bir durum." diye konuştu.


- "Babam Kayserispor formasıyla iz bırakmış"


Kayserispor formasıyla göstereceği başarılarla babasını gururlandırmak istediğini dile getiren Anıl, şöyle devam etti:

"Babam Kayserispor formasıyla iz bırakmış. Ben de babam gibi iz bırakmak istiyorum. İyi performans sergileyip Kayserispor'u iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Bunu yapacak gücü kendimde hissediyorum, kulübümde de bu ışığı görüyorum. Babamın kariyerinde bir iki özel takım vardır, Kayserispor da onlardan birisi. Kayserispor'a transfer olmam dolayısıyla babam çok mutlu oldu, çok sevindi. Babam benim akıl hocam, futbol hayatım boyunca bana destek oldu ve olmaya devam ediyor."

Anıl, İstanbul'da yaşayan babasının kendisini statta izlemek için Kayseri'ye geleceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar