Aziz Yıldırım yeniden yargılanacak

Futbolda şike davasında Aziz Yıldırım ve bazı hükümlülerin yeniden yargılanmasına karar verildi. Mahkeme, 'kumpas kurulduğu, sahtecilik yapıldığı' iddiaları yönünden ise yeniden yargılama taleplerini reddetti.İstanbul 13. Ağır Ceza...

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım yeniden yargılanacak

Futbolda şike davasında Aziz Yıldırım ve bazı hükümlülerin yeniden yargılanmasına karar verildi. Mahkeme, 'kumpas kurulduğu, sahtecilik yapıldığı' iddiaları yönünden ise yeniden yargılama taleplerini reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davasında taleplere ilişkin kararını açıkladı. Buna göre mahkeme, görevsizlik ve yetkisizlik verilmesine ilişkin talepleri oy birliği ile reddetti. Sanıklara kumpas kurulduğuna ilişkin iddialar sebebiyle yargılamanın yenilenmesi taleplerinin oy birliği ile reddine karar verildi. Duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığına ilişkin iddialar sebebiyle yargılamanın yenilenmesi talebi de oy birliği ile reddedildi.

Mahkeme, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkında yargılamanın yenilenmesi talebini ise kabul etti. CMK'da yapılan değişikliklerin CMK 311/1e maddesi (Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkûm edilmesini gerektirecek nitelikte olursa) kapsamında kaldığını belirten mahkeme, CMK 318/1 (Yargılamanın yenilenmesi istemi, hükmü veren mahkemeye sunulur. Bu mahkeme, istemin kabule değer olup olmadığına karar verir) maddesi gereğince oy birliği ile kabul kararı verdi. Mahkeme, bu sanıkların infazlarının ertelenmesine de hükmetti.

Mahkeme, yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunmayanların durumlarının değerlendirilmesine ise oy çokluğu ile yer olmadığını kararlaştırdı.

Hükümlüler Evren Kımıl, Hakan Karaahmet, Özden Aslan ve Samet Erdemir'in infazlarının geri bırakılması talebi ise reddedildi.

CİHAN

Yorumlar