Aziz Yıldırım: Tabii gönül ister ki 4. yıldızı da takıp gideyim

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, Türk futbolunu ve kulüpleri sıkıntılı bir sürecin beklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım: Tabii gönül ister ki 4. yıldızı da takıp gideyim

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, Türk futbolunu ve kulüpleri sıkıntılı bir sürecin beklediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Yüksek Divan Kurulu Başkanı merhum Yüksel Günay’ın yerine Yüksek Divan Kurulu Başkanvekili Adnan Ersan’ın başkanlığında, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Aziz Yıldırım, kendisinin durumu ve bundan sonra neler olacağı hakkında bilgiler verdi.

Başkan Aziz Yıldırım, "Önce Yüksek Divan Kurulu Başkanı, 10 yıl beraber yürüdüğümüz, yaşça bizden büyük saygıdeğer Yüksel Günay Bey'e Allah rahmet eylesin diyerek, bugün Fenerbahçe ile ilgili bazı konularda bilgi vermek istiyorum." dediği konuşmasında, kendisi ve kendinden sonra Fenerbahçe'de neler yapılabileceğiyle ilgili şunları söyledi:

"Ben gidene kadar şu şunu yapsın, bu bunu yapsın demem. Bu tüzükte ne yazıyorsa onu yerine getirirler. Şu başkan olsun, bu başkan olsun demem. İsterlerse içlerinden bir başkan seçerler. Siz de oyunuzu verirsiniz. Kendileri istemezlerse, kim çıkarsa başkanlığa talip, siz buraya layık gördüğünüzü başkan olarak getirirsiniz. Herkes zannediyor ki Fenerbahçe'de babadan oğula geçen bir sistem var. Böyle bir şey yok. Tabii gönül ister ki 4. yıldızı da takıp gideyim."

Başkan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Nisan ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada öne çıkan kısımlar şöyle:

"Önce Yüksek Divan Kurulu Başkanı, 10 yıl beraber yürüdüğümüz, yaşça bizden büyük saygıdeğer Yüksel Günay Bey'e Allah rahmet eylesin. Yüksel Günay bey, 10 yıl boyunca yönetimle beraber çalıştı. Gerektiğinde tenkit etti, gerektiğinde tebrik etti. Uygun yolu bularak çalışmalara devam ettik. İyi bir Fenerbahçeli, iyi bir dosttu.

Bu arada da Selçuk Yula, Ercan Aktuna, Mikro Mustafa ve ismini unuttuğum diğer Fenerbahçeliler'e de rahmet diliyorum.

"BU BİR SİYASİ DAVADIR"

Şimdi, biliyorsunuz Yargıtay seçimlerden sonra Başsavcılık'ta bekleyen karar uygulamaya kondu ve İstanbul savcılığına gönderildi. Yalnız, burada kanunda yapılan değişiklik neticesinde hangi mahkemenin bakacağı araştırılıyordu. Birincisi infazın durdurulması, ikincisi yeniden adil yargılama yapılması için itirazımız var. 16. Ağır Ceza Mahkemesi ardından da 17. Ağır Ceza Mahkemesi kalktığı için 18. Ağır Ceza Mahkemesi bakıyor. Şu an davamıza hangi mahkemenin bakacağına HSYK karar verecek. Diğer itirazımıza da Anayasa Mahkemesi bakıyor.

3 yıl sonunda üzüntümüz yok. 1. gün ne dediysek, insanlar doğru olduğunu görüyor. Bu bir şike davası değil, siyasi davadır dedik. Kanuna göre düşünce bile suçtu. Bunlar demekki bizim olmayan düşüncemizi de yazmışlar. Kanuna göre deliller, tapeler vardı. Suç yarattılar. Aynı hadiseler 17 ve 25 Aralık'ta da yaşanmıştır. İnsanların tapelerle suçlanamayacağı şeklinde karar çıkmıştır. Kişiler, şahıslar, yalnızca Fenerbahçe için değil, Ergenekon, Oda TV, KCK, Casusluk Davası, Cübbeli davası, hepsi, insanlar o tapelerle suçlandı.

17 - 25 Aralık'tan itibaren Yargıtay kararlarına göre tapeler delil kabul edilmiyor. 25 Aralık'tan sonra çıkan kararı Yargıtay tanımayarak, tapeleri delil kabul etmiştir. İleride tarih bunların ne olduğunu, ne olmadığını yazacak. Biz haklıyız, biz şike yapmadık. Biz ne yaptıysak Fenerbahçe için yaptık. CAS Davası'nda da Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı teşvik diye geçmiştir. O tarihte Türkiye'de şike ve teşvik suçu yok. Çünkü, polis fezlekelerinde suç diye geçiyor. CAS sonuçları açıklandığında, Fenerbahçe yönetim kurulu gerekeni yapacaktır. Avrupa'ya gitme ümidimiz vardır, gideceğiz demiyorum ama ümidimiz vardır.

"FENERBAHÇE VE DİĞER KULÜPLERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR"

Fenerbahçe'nin önünde önemli bir vaziyet var. Ekonomik olarak Fenerbahçe ve diğer kulüpleri zor günler bekliyor. Devlet diyor ki, vergi ödeyeceksin. Geçen sene 80 küsür, bu sene de 93 trilyon Fenerbahçe vergi verdi. Fenerbahçe'nin bütçesi 220 ila 250 milyon dolara yakındır.

Fenerbahçe, Türkiye'yi Avrupa'da elinden geldiğince temsil etmiştir. Başarılar kazanılmıştır. Bunun karşılığında devlet, spor kulüplerine yardım da bulunmamaktadır. Devlet, buna karşılık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü aracılığıyla biletlerden yüzde 7 vergi kesiyorlar. 4-5 senedir bilet fiyatlarını yükseltemiyoruz, çünkü insanların ödeme güçleri yok. Şimdi bunları üstüste koyduğumuz zaman Fenerbahçe'nin paraya ihtiyacı var. Böyle giderse, Fenerbahçe'nin her yere borcu olur Allah korusun. Şu an için böyle bir tehlike yok. Eğer, bana güveniyor ve inanıyorsanız bunlara da inanın.

Fenerbahçe'nin potansiyeli var. Fenerbahçe'den daha fazla potansiyeli olan bir kulüp yok. Her Fenerbahçeli'nin bu kulübe sahip olma isteği var. Tüzük tadiliyle birlikte insanları bu kulübe temsilci üye şekliyle kulübe katmak lazım. Bu konu, kendimle ilgili bir konu değil. Bu Fenerbahçe'nin projesidir, Fenerbahçe için olmalıdır.

Bu sene hukukçular ekibi kurduk. Onların içine tüzükle ilgili arkadaşlarımızı aldık. Sizlere bir hazırlık yaptık. Bu tamamen sizlere sunacağımız bir öneridir. Bir tüzük kongresi yapacağız 11'i ve 18'i arasında. Eğer uygun görürseniz, ben de olursam inşallah tüzük tadilatı yaparız. Bu üyelerin hakları bizim gibi değil. Biz A sınıfı üye olacağız. 1 milyon kişi gelirse, 10 bin kişi delege olacak. Bu 15 bin kişi burada ağırlıklı olacak. Bununla ilgili şubeler kuruyoruz. Taraftar derneklerini kaldırıyoruz, şubeleri oluşturuyoruz.

Yalnızca temsilci üye olarak başlayacak. Sonra o temsilciler belli oranda delege seçilecek. O delegeler kongrelerde bizlerle birlikte oy kullanacak. Her 200 kişiden 1 kişi kongreye üye olacak. Ben onlara 100 kişi önermiştim, onlar 200 kişi yaptı. Yani 1 milyon üye olursa 10 bin kişi gelecek ve bizler gibi başkanlık seçimlerinde oy kullanacak.

Yani bu sistemde 1 kişinin tek oyu 200 bin lira olacak. Bizim oyumuz ise 15 bin liradır. Çalışmalar bitti. Size gönderdik. Önümüzdeki hafta bütün dernekler, kurullarla oturup konuşacağız.

"FENERBAHÇE'DE BABADAN OĞULA GEÇEN SİSTEM..."

Türkiye'de siyasetin spora girdiği yerde, bu kulübün güçlü olması lazım. Güçlülük ekonomiden geçer. Ekonominin yanında yatırım yapmak lazım. Bu para geldiği zaman Fenerbahçe'nin 1 milyar dolar bankada parası olacak. Bu 1 milyon kişiden her ay 50 milyon TL gelirse, bunun bankada faizi olacak. Bu paraları, faiz ve aidatları kulüp yönetimleri kullanacak. Benim arzum şuydu, ana paranın yönetim kurulunca kullanılmaması ve bunun genel kurulca kullanım hakkıyla verilmesidir.

Bakın şunu söylüyorum, inanarak, 1 milyondan fazla üyeyi Fenerbahçe'den başka bir kulüp sağlayamaz. İnsanlara ödeme kolaylıkları getireceğiz. Bankalarla 36 ay ödeme kolaylığı oluşturacak. Biz faiz kısımlarını bankalarla konuşacağız. Biz üyeler için faizleri en asgariye indirmeye çalışıyoruz. Bu tüzükte medeni kanun, AB uyum yasalarına ve diğer yeni yasalara göre değiştirdik.

Ben gidene kadar şu şunu yapsın, bu bunu yapsın demem. Bu tüzükte ne yazıyorsa onu yerine getirirler. Şu başkan olsun, bu başkan olsun demem. İsterlerse içlerinden bir başkan seçerler. Siz de oyunuzu verirsiniz. Kendileri istemezlerse, kim çıkarsa başkanlığa talip, siz buraya layık gördüğünüzü başkan olarak getirirsiniz. Herkes zannediyor ki Fenerbahçe'den babadan oğula geçen bir sistem var. Böyle bir şey yok. Tabii gönül ister ki 4. yıldızı da takıp gideyim."

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyon olduğunu da belirterek, yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçını kadın ve çocuk taraftarların izleyeceğine dikkat çekti. Yıldırım, kadın ve çocukların maç izlemesiyle ilgili daha önce yaşadığı bir olayı da anlatarak, sözlerini tamamladı:

"Fenerbahçe şampiyon. Buradan Fenerbahçe'nin ilk 3 Temmuz olduktan sonra cezalı maçımız oldu. Yasemin Hanım vardı, geldi. Dedi ki '10 bin 15 bin kişi olur' dedi. O gün Fenerbahçe'nin 50 bin yürekli kadını geldi. Yürekli direnişçi Fenerbahçeli kadınlara selam olsun."
CİHAN

Yorumlar