Aziz Yıldırım Para Cezası Aldı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım Para Cezası Aldı

* Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, savcılar Zekeriya Öz ve Mehmet Berk'e hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 15 bin 250 lira adli para cezasına çarptırıldı. 



* Yıldırım'ın avukatı Deniz Tolga Aytöre:

“DOSTLUK İLİŞKİSİ VAR DİYE SORUŞTURMA YAPILMAMASI AHLAKSIZLIK"

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Aziz Yıldırım, müştekiler Zekeriya Öz ve Mehmet Berk katılmazken tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Mehmet Berk'in avukatı Kaptan Yılmaz, savcı Berk'in bu davaya ilişkin soruşturma başlatıldığından itibaren Aziz Yıldırım'la görüşmediği daha önceki görüşmelerinin ise kişisel değil kurumsal olduğunu kaydetti. Berk ile Yıldırım'ın toplu organizasyonlarda aynı ortamı paylaşmak dışında diyalogları olmadığını ifade eden avukat Yılmaz, “Kaldı ki bir an için olduğu kabul edilse bile sanık bir suç işlediğinde Cumhuriyet Savcısının dostluk ilişkisi var diye soruşturma yapmaması ahlaksızlık teşkil edecektir" dedi.

“SAVCILARI AHLAKSIZLIKLA NİTELEYEN SÖZÜ YOKTUR"

Aziz Yıldırım'ın avukatı Deniz Tolga Aytöre, “Müştekilerin ücret ödemeden kongre üyesi olmaları, davetlere katılmaları, ücretsiz müsabakaları seyretmeleri, birlikte yemek yemeleri savcılar için etik ve davranış biçimlerine ilişkin Budapeşte İlkeleri'ne aykırıdır. Yıldırım'ın konuşmaları yaparken amacı bu etik ilkelere aykırı davranışı tespit etmek niteliğindedir. Doğrudan savcıları ahlaksızlıkla niteleyen bir sözü yoktur" diye konuştu.Yıldırım'ın bir diğer avukatı Abdullah Kaya ise savcı Mehmet Berk'in nasıl Fenerbahçe Kongre üyesi olduğunu açıklayamadığını ifade ederek, “Bu üyelik takdir edilir ki kişisel ilişki gerektirir" dedi. 

AVUKATTAN HAKİME İLGİNÇ SORU

Yıldırım'ın avukatı Deniz Tolga Aytöre tekrar söz alarak mahkeme hakimi Muharrem Ballı'ya yönelik, "Ben Fenerbahçe Spor Kulübü'nde asbaşkanım, ayrıca kongre üyesiyim. Sizi kongre üyesi yapalım şeklinde teklifte bulunsam kabul eder misiniz? şeklinde soru yöneltti. Hakim Ballı da, "Tabii ki kabul etmem" yanıtını verince avukat Aytöre, "Suçun oluştuğuna yönelik iddialar çökmüştür. Beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

15 BİN 250 LİRA ADLİYE PARA CEZASI 8 TAKSİTTE ÖDENECEK

Mahkeme, Aziz Yıldırım'ı kamu görevlisine karşı "hakaret" suçunu işlediğinin sabit görüldüğü gerekçesiyle 388 gün adli para cezasına çarptırdı. 388 günlük para cezasını da günlüğü 40 liradan, 15 bin 250 liraya çeviren mahkeme hakimi, cezanın 8 taksitte ödenmesine hükmetti.

HAKİM: YILDIRIM'IN GELİRİ ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Bu sırada Yıldırım'ın avukatı Deniz Tolga Aytöre, hakim Ballı'ya, "Müvekkilim asgari ücret emeklisidir. Bu ceza fazla değil mi?" dedi. Hakim Ballı da, "Yıldırım'ın geliri ortalamanın üstünde. Zaten kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu beyan etmiş" diye konuştu.

HAKARET SUÇLAMASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şike davası sanıklarından olan Aziz Yıldırım'ın geçtiğimiz Temmuz ayında Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada savcılar Mehmet Berk ve Zekeriya Öz'ü kastederek hakaretlerde bulunduğu ileri sürülmüş,hakkında kurulda sarfettiği kelimeler nedeniyle 'hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar