Aziz Yıldırım: Milli takım koçunda önce ahlak olacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın Fenerbahçe havlusunu tekmelediğini belirterek, "Bunun hesabını bir gün sorarız." dedi. Yıldırım, "Milli takım...

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım: Milli takım koçunda önce ahlak olacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, A Milli Basketbol Takımı ve Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın Fenerbahçe havlusunu tekmelediğini belirterek, "Bunun hesabını bir gün sorarız." dedi. Yıldırım, "Milli takım koçunda önce ahlak olacak." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, açıklamalarda bulundu.

Milli takım koçunda önce ahlak olması gerektiğini dile getiren Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin onay vermediği, istemediği kişilerin belli bir noktaya gelebileceğini; ancak o noktada uzun yaşayamayacaklarını söyledi.

"Yaşatmayız, bunu bilecek." diyen Aziz Yıldırım, A Milli Basketbol Takımı'nın da teknik patronluğunu yapacak olan Ataman'ı kastederek, "Antrenörlük yapacaksa orada, bütün sporcuları kucaklaması lazım. Onlara karşı da bir görevi olduğunu bilmesi gerekir. Bilmezse görevi olduğunu, tarafgir olursa orada kalamaz. Fenerbahçe camiası onu orada oturtturmaz. Ergin Ataman, Galatasaraylı olabilir saygı gösteririz. Davranışlarını iyi ayarlarsa hiçbir zaman karşı çıkmayız." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Ergin Ataman için de söylemiyoruz sadece. Turgay Demirel'i destekledik. Fenerbahçe olmasaydı başkan seçilemiyordu. Biz destek verdik. Bizim sorunumuz o kulüpten ya da bu kulüpten olması değil. Biz, tarafsız ve ahlaklı olmasını bekliyoruz. Fenerbahçe havlusu yerde, Ergin Ataman, Fenerbahçe havlusunu tekmeliyor. Ergin Ataman'a, bunun hesabını bir gün sorarız. Biz unutmayız da biz öyle bir camiayız. Gerekeni de yaparız."

USLU: BU SAVCILAR BU HAKİMLER NE İŞ YAPAR

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan kadın basketbol maçında yaşananların ardından savcılık makamına ihbarda bulunduğunu hatırlatarak, "Eğer siz bir operasyon, bir organizasyon yapmışsanız suçlusunuz. Yani bu kanun yalnız teşvik ve şike için mi çıktı. Bu savcılar bu hakimler ne yapar diye soruyoruz. Belki ders alınır ve erkek maçlarında bu olaylar olmaz dedik; ama oldu." şeklinde konuştu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan son maçta çok ayıp şeyler yapıldığını da belirten Mahmut Uslu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir de Avrupalı olduğu için bizim el hareketlerini de modernleştirmişler son maçta onu öğrenmiş olduk. Çok ayıp şeyler yapıyorlar. Bunların hepsi televizyonlarında, kendi arşivlerinde, polisin arşivlerinde var. Bu insanlar neden alınmaz, bu insanlar neden tekrar sorgulanmaya çekilmez. Yasa çok açık, neden bunlar yapılmaz merak ediyorum."

Mahmut Uslu'nun konuşmasının ardından tekrar söz alan Başkan Aziz Yıldırım da yaşanan olaylara çok büyük tepki göstererek şunları söyledi:

"Görüyorsunuz hareketleri, tavırları, 10 numara giyen insanların el hareketlerini. Beraber görüyoruz. Rahmetli Metin Oktay herhalde yattığı yerde rahatsız olmuştur. Tribünde merdivenler kaybolmuş, nereye girdiği belli değil. Bir yere girmiş herhalde."

CİHAN

Yorumlar