Aziz Yıldırım: Gelecek yıl da şampiyonluğu son maça bırakmayacağız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gelecek yıl da şampiyonluğu son maça bırakmayacaklarını söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü 2013 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kürsüden üyelere konuşan Başkan Aziz Yıldırım,...

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım: Gelecek yıl da şampiyonluğu son maça bırakmayacağız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gelecek yıl da şampiyonluğu son maça bırakmayacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü 2013 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kürsüden üyelere konuşan Başkan Aziz Yıldırım, kulüp olarak verdikleri vergilerden dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Biz hukuk kurallları içinde kulübümüzü tüzüğümüz ve yasalar, bağlayan kanunlar çerçevesinde idare edeceğiz. Vergi vereceğiz geçen sene 94 milyon lira vergi verdik. Bununla gurur duyuyoruz. Vergi vermesek onunla da yatırım yapardık. SPK ile ilgili küçük hissedarların zarar görmemesi için hiçbir işlem yapmadık. Faiz yükseldi. 1 milyon üyeden gelecek paralarla borçları ödedikten sonra yatırıma yönleneceğiz." diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL ŞAMPİYONLUK SON MAÇA KALMAYACAK"

Başkan Aziz Yıldırım, gelecek yıl da şampiyon olacaklarını vurgulayarak, "İnşallah önümüzdeki yıl da son maça kalmadan şampiyon olacağız." diye konuştu. Başkan, 3 Temmuz'da yaşanan süreci unutmadıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe’nin en büyük olduğunu görüyoruz. 3 Temmuz’u unutmadık. Bu ülkede hukuk ve özgürlüğün olacağını, herkesin çıkacak bu kararlara saygı göstereceğini bekliyoruz. Şike yapanların ortada gezip bizlerle suçlama yaptıklarını şikeyi bu ülkeye sokanların bizler için söyledikleri bizi üzüyor. Biz başka camiaların üzerine gidip şöyle böyle yaptılar demedik. 2006, 2009, 2012 yıllarında şampiyonluğu son maçta kaybettik. Eğer bu operasyonları yapsaydık son maçlara şampiyonluk kalmazdı. İnşallah önümüzdeki yıl da son maça kalmadan şampiyon olacağız."

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü olarak CAS'ı mahkemeye verdiklerini de üyelere açıklayan Başkan Yıldırım, sözlerini şöyle devam etti: "İsviçre’de de mahkeme devam ediyor, CAS’ı mahkemeye verdik. CAS resmi olarak kararını kamuyonuna açıklamadı. Bunun nedeni de Türkiye’deki davaların devam etmesi ama kulüplere tebliğ etti. Bu tebligat içinde CAS’ın kararında oy birliği olanlar kadar oy birliğiyle olmayan kararlar da var. Bizim şike olmadığını belirten beyanımızdan dolayı bize 1 yıl verdiler. CAS bu konuda bize ceza verilmemesi gerektiğini söylüyor. Bizim 2 sene men cezasında indirim yapmadılar. 24 Haziran’a kadar ya da ay sonuna kadar mahkeme kararını verecek. Vereceği karar da durdurma mı olacak olmayacak mı bu belli değil. Eylül, ekim ayında da ilk duruşma yapılacak."

UEFA nezdinde Türk kulüplerinin sahipsiz bırakıldığını ifade eden Başkan, "İnşallah UEFA kendisine davrandığı gibi Türk takımlarına davranır. Türk takımları sahipsiz bırakılımıştır. Kendi çabaları dışında bir savunma yapılmamıştır. Trabzonspor’un Levent Bıçakçı’yla parasal ilişkileri var. Ancak biyorsunuz Levent Bıçakçı, tahkim üyesi olarak görev yapıyor. Şu anda fazla konuşmak istemiyorum. Kısa zamanda gelişmeler bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu arada Fenerbahçe'de muhalefetin Aziz Yıldırım'ın kulübe villa sattığı yönündeki eleştiriler konusuna da değinen Başkan, "Sporcularımızı ev istemesi, sporculara ev ve araba verme telefon verme alışkanlığı vardı. Futbolcular geldiği zaman en lüks evde oturmak istiyorlar. Siz de bunları kabul ediyorsunuz. Biz de o zaman evler alalım dedik. Rahmetli Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay da kardeşim Ali Yıldırım’la pazarlık etti ve 8 tane villayı kulübe sattı. O zaman Aziz Yıldırım kulübe ev sattı demişlerdi. Halbuki o evler kardeşimindi. Dileriz ki Fenerbahçe’nin çok evleri olsun. O zaman 5 milyon olarak değer biçtik. Biz böylece kira vermekten kurtuluyoruz. 7 sene de 3 milyon 360 bin lira kira geliri sağlamışız. 5 milyon dolara satın almışız. Benim arzum bunları kulübe hibe etmek; ama şu an bu sözü vermek istemiyorum. Arzu ederzseniz ben aynı verdiği paranın aynısını vereceğim şahsıma alacağım. Maaliyeti neyse ben almak istiyorum. Karar sizin. Ben bana satılmasını arzu ederim yine ben satana kadar Fenerbahçe kullansın." diyerek sözlerini tammaladı. CİHAN

Yorumlar