Aziz Yıldırım: Galatasaray'ı Arena'da yeneriz

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-0 kaybettikleri Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nu, maçın hakemi Yunus Yıldırım'ı ve Sivasspor taraftarlarını ağır bir dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Yıldırım: Galatasaray'ı Arena'da yeneriz

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-0 kaybettikleri Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nu, maçın hakemi Yunus Yıldırım'ı ve Sivasspor taraftarlarını ağır bir dille eleştirdi.

Başkan Aziz Yıldırım, sezon başından beri ilkkez bir deplasmana gittiğini belirtirken, Sivasspor taraftarının, 'Şike yapsana, şike yapsana, Aziz Yılıdırım şike yapsana' tezahüratlarına ser tepki vererek, "Aziz Yıldırım şike yaptıysa sizinle yaptı. Aziz Yıldırım Sivas'ı ve Sivaslıları satın mı aldı, böyle bir saçmalık var mı? Bunlar kendilerine hakaret ettiklerinin bile farkında değiller." dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, maçın hakemi Yunus Yıldırım hakkında da çarpıcı ifadeler kullanırken kendileri aleyhine oynandığını iddia ettiği oyunların sona ermesi gerektiğini söyledi. Başkan Yıldırım şöyle konuştu;

"Penaltı vermezler. 10. dakikada net penaltıyı vermedi. Ben net penaltı gördüm. Arkadaşlara da sordum. Herkes öyle olduğunu ifade etti. Yanlışlık varsa özür dileriz. 21. dakikada Egemen adama hiç değmemiş, teyit ettirdim. Kendisine de içeride sordum. Devrede içeride sordum. Herhangi bir söz söyledin mi? diye sordum. 'Ben ne yaptım' dışında bir şey söylemedim dedi. Bir takım zorluklardan geçiyoruz. Ülkenin en önemli kulübü Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe'nin tarihi kurtuluş savaşında başlar. Böyle bir kulübü son 3 senedir yok etmek için her türlü operasyon yapılıyor."

Başkan Aziz Yıldırım, Sivassporlu futbolcuları tebrik ederken kendi oyuncularını da tebrik ettiğini belirterek, kötü oynadıklarını, bunun da normal olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını iddia ederken, "Galatasaray'ı Arena'da yenerek, istatistiklere baksınlar." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Fenerbahçe son kaledir. Bugün de gördük, taraftar ile kulübün arasını açmaya çalışıyorlar. Aynı hakem 2010 yılında Bursaspor'a kaybettiğimizde, kuralların dışında top hareket ederken oyunu oynattı şampiyonluğu kaybetmedik. Bizim maçlara gelmiyordu. Mutluyduk, o da mutluydu. Her geldiği maçta aynı tavırları sürdürüyor. Bu hakem yeteneksiz. Yeteneksiz bir hakem üzerinde devam etmek, çok kötü şeyleri doğurabilir. Bu hakemin yapacağı bir hatayı daha affetmeyiz. Federasyona sesleniyorum. Böyle yeteneksiz hakemleri temizleyin. Biz emek veriyoruz. Mücadele ediyoruz. Bugün kötü oynadık olabilir, haftaya iyi oynarız. Yeneriz. Galatasaray'ı Türk Telekom'da yeneriz, hiç merak etmesinler. İstatistiklere baksınlar."

"BEN SİVAS'I SATIN MI ALDIM?"

Sezon başından beri ilkkez bir deplasmana gittiğini, Sivasspor Başkanı rica ettiği için ve aralarında dostluk olduğu için geldiğini belirten Başkan Yıldırım, "Herkes kendine çeki düzen versin. Aziz Yıldırım diyor ki şike yapmadım. Eğer bu hadiselere şike diyorlarsa Türkiye'de bunu yapmayan takım yoktur. Bizden başka herkes yapmıştır, Fenerbahçe yapmamıştır." diyerek şunları söyledi:

"Bugün Sivas'a geldim. Seyirci bağırıyor, şike yapsana şike yapsana diye bağırıyor. Ben Sivas'ı satın mı aldım? Bunu derseniz Sivas satılmış olur? Bu kadar mı mantıksız insanlar olur. Tribünler bağırıyor, 'Aziz Yıldırım şike yapsana yapsana. Utanın biraz, ayıp. Bana teşekkür etmeleri lazım. Şike yok dediğim için. Biz kimseyi satın almadık. Ama gittiğimiz her yerde aynı tezahürat biz herkesi satın mı aldık. Böyle bir şey olur mu? Ayıp, bu insanların kendilerine saygısı yok.

Beşiktaş kulübüyle ilgili de hafta içi konuşacağım. Şike ile ilgili suçlanıyorlar, camiaları hiçbir şey söylemiyor. Yargıtay kararına göre şike yapmıştır deniliyor. Ama onlar susuyor."

"ALLAH AŞKINA, BÖYLE BİR YARGILAMA MI OLUR"

Başkan Aziz Yıldırım, yargıtay'ın kararı ve yapılan yargılamayla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yıldırım, "Bugün gittim balıkçıda oturdum. Üç balıkçıda çay içtim. 1 milyon dolarlık balık aldınız mı, irsaliyeniz var mı, her şey ortada. Bir hafta öncesinden buraya 22 tır balık mı gönderdiler?" diyerek, şunları söyledi:

"Medyada suçludur. 50 senenin faturasını bize kesmeye çalıştınız. Her türlü kulüpler şu anda da yapıyorlar. Her yerde teşvik var. Bizi Vatan polisine alanlarla konuştum. Çok şey biliyorum, çok şey söyleyeceğim. Tape'leri lütfen iyi okuyun. Bunları geniş şekilde anlayın. İbrahim Akın'a para verdiğim söyleniyordu. Bu parayı Bülent İşçan, Ahmet Çelebi vasıtasıyla verdiğim söyleniyordu. Fezlekede de böyle diyordu. Yargıtay diyor ki Fenerbahçe muhasabecisi parayı verdi. Allah aşkına böyle bir yargılama mı olur? Bu hukuka nasıl güveneceğiz?"

"ÜÇ YILDIR REZİL OLDUK"

Fenerbahçe'nin 3 yıldır büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Başkan Yıldırım, "Ben burada Sivasspor'u tebrik ediyorum. Sivaslıları tebrik ediyorum. Söylediğim sözlerden bir pay çıkarsınlar. Aziz Yıldırım ve arkadaşları şike yapmadı. Yaptıysak hepsini satın aldım, kendi kendilerine böyle bağırarak kendilerine hakaret etmiş oluyorlar. Bugün hakem rezaletti. Avantajı durduruyor, kart vermiyor. Devam ettiriyor, bizim oyunumuzu kesiyor. Sivas'ın ikinci yarıdaki avantajlarını hepsini kullandı. Meireles'in hareketine kırmızı verebilirdi, versin. Biz bunu istiyoruz. Adaletin yanındayız, versin ama haklar yenmesin. Spor, üç yıldır spordan çıktı. Üç yıldır rezil olduk. Almanya'da Bochum dosyasının ucu Türkiye'ydi. Ne oldu ona? Bahis şikesi ile ilgili bize suçlama var. Bize verilen cezaların ne hale geldiğini görün, biraz ilgilenin." diye konuştu.

"YASAKLARI ARTIRDIKÇA TRİBÜNLERİ SUSTURAMAZSINIZ"

Başkan Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun uygulamalarına, küfür nedeniyle verilen cezalara, devre arasında yapılan talimat değişikliğine tepki gösterdi. Cezaların artırılarak, suçun önlenemeyeceğini de belirten Başkan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki yıl önce memleket elden gidiyor dedim. Bugün görüyorsunuz ortalık kan gölü. Lütfen doğruları görün. Biz tek şey istiyoruz. Bizi fazla zorlamasınlar. Bu kulüp çekti çekeceğini. Adil kararlar, adil hakem istiyoruz. TFF, bir günde küfür talimatnamesini kaldırır mı? Siz yasakları artırdıkça tribünleri susturamazsınız. Yanlış şeyler anlatılıyor. Tam tersini yapmak, demokrasiyi açmak lazım. Tribünlerde de açmak lazım. Bağıracaklar. 100-200-300-500 kişi bağırır, karşı tarafta bir şey görmezlerse bu tepkilerinden vazgeçerler. Yasaklarsanız bu tepkiler daha çok büyür. Biz daha şeffaf, daha açık tribünler istiyoruz. Buradan çıkacak olayların sorumlusu olmak istemiyoruz."

Başkan Aziz Yıldırım, bir basın mensubunun yaşanan olaylar, yargıtay'ın kararı ile ilgili tavrının sorulması üzerine ise "Bunları siz benden daha iyi biliyorsunuz, araştırın, bildiklerinizi yazın." diye cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar