Azimle çalıştı, 2 yılda milli sporcu oldu

- Manisa Büyükşehir Belediyesporlu Sevim Yıldır, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için başladığı okçulukta, 2 yılda milli takım formasını giydi - Sevim Yıldır: "Milli takımda çok farklı bir atmosfer var. Türk bayrağını göğsünüzde taşıyarak onu temsil etmek gurur verici. Bu hazzı alınca da okçuluğa daha sıkı sarıldım" - "Gençlere tavsiyem hayallerini ertelemesinler ve peşinden gitsinler. Ailelerin de desteği çok önemli. Başarıyı yakalamamda ailemin desteği büyük etken oldu. Okçuluk benim için artık sevdaya dönüştü"

Google Haberlere Abone ol
Azimle çalıştı, 2 yılda milli sporcu oldu


MANİSA (AA) - TURGAY DUYAR - Manisa Büyükşehir Belediyesporlu Sevim Yıldır, 2 yıl önce başladığı çocukluk hayali okçulukta, azimli çalışması sonucu milli takıma seçildi.

Bilgisayar mühendisi Sevim Yıldır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda at binmeyi ve ok atmayı hayal ettiğini ancak yaşam koşulları nedeniyle uzun süre bu hayallerinden uzak kaldığını belirtti.

Konya'daki üniversite eğitimi sırasında at binmeyi öğrendiğini anlatan milli sporcu, ardından Manisa'ya dönünce ailesinin inşaat şirketinde çalıştığı esnada diğer hayalini de hayata geçirip, hobi olarak okçulukla ilgilenmeye başladığını söyledi.

Sevim Yıldır, okçulukta tecrübe edindikçe ilgi ve başarısının da arttığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bildiğim, normal şartlarda okçuluğa 9-12 yaşlarında başlanıyor. Ben üniversiteden sonra başladım ve bir yandan da işimle ilgilenmek zorunda kaldım. Severek başladığım bu sporda hem çok çalıştım hem de şansım yaver gitti. Başlangıçta yarışmalarda ilk 32'ye bile giremezken, sonrasında 12'ye, 8'e girmeyi başardım. Elde ettiğim sonuçlarla 2015 yılında Avrupa Şampiyonası'nda milli takıma çağrıldım. Milli takımda çok farklı bir atmosfer var. Türk bayrağını göğsünüzde taşıyarak onu temsil etmek gurur verici. Bu hazzı alınca da okçuluk sporuna daha sıkı sarıldım."


- Türkiye Kupası Finali'ne katılacak


Sevim Yıldır, makaralı yayda ülkedeki en iyi 8 sporcunun mücadele edeceği Türkiye Kupası Finali'nde yarışacağını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli takıma ilk 3 alınıyor, bunun için elimden geleni yapacağım. Önümüzdeki sene milli takım seçmelerine de girmeye hak kazandım, 5'inci sırada yer aldığımdan 4'üncü ile eşleştim. Elemelere katılan herkes çok iyi, ilk 8 muhteşem atışlar yapıyor. Ben de iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum. Madalya kazanarak podyuma çıkmak istiyorum."


- "Hayallerinizi ertelemeyin"


Gençlere "hayallerini ertelememe ve peşinden gitme" tavsiyesinde bulunan 24 yaşındaki ay-yıldızlı okçu, şunları kaydetti:

"Ailelerin de desteği çok önemli. Başarıyı yakalamamda ailemin desteği büyük etken oldu. Okçuluk benim için artık sevdaya dönüştü. Ata sporlarımızdan biri. Bu kültürün yeni jenerasyonun elinde harmanlanarak devam etmesi gerekli diye düşünüyorum. Eğer bu sporla uğraşmak istiyorsanız hemen başvuru yaparak başlayabilirsiniz."

Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi ve Okçuluk Antrenörü Duygu Yardımcıoğlu ise Sevim Yıldır'ın çok kısa sürede güzel başarılar elde ettiğini ifade etti.

Yardımcıoğlu, Sevim Yıldır'ın başarısını sürdüreceğine ve Türkiye'ye madalyalar getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar