Azerbaycanlı paralimpik bocceciler Türk antrenöre emanet

- Bakü'de yeni oluşturulan paralimpik bocce takımının sporcu ve antrenörlerini, Türkiye Bocce Milli Takımları'nın eski başantrenörü eğitiyor - Başantrenör Yılmaz: "Azerbaycan Bocce Takımı'nın 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılması hedefleniyor. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. İnşallah Türkiye ile Azerbaycan 2020'de Tokyo'ya beraber gidecek"

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycanlı paralimpik bocceciler Türk antrenöre emanet


BAKÜ (AA) - RUSLAN REHİMOV - Azerbaycan'da yeni kurulan paralimpik bocce takımının sporcu ve antrenörlerini, Türkiye Bocce Milli Takımları'nın eski başantrenörü Nihat Yılmaz eğitiyor.

Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesi, bedensel engelli ve tekerlekli sandalyeye bağlı gençlerden oluşan bocce takımı kurmak için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında "Boccia Spor Kulübü" kurularak spora hevesli engelli gençlerin kulübün çatısı altında bir araya gelmesi sağlandı.

Komite, bocce sporunun daha profesyonel hale getirilmesi, sporcu, antrenör ve hakemlerin eğitilmesi için Türk başantrenör Nihat Yılmaz'ı davet etti.

Komiteye bağlı Ramana Engelli Gençlerin Meslek Edinme ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitime başlayan Yılmaz, çalışmalarını AA muhabirine anlattı.

Yılmaz, Azerbaycan'a daha önce 2015'te de Milli Paralimpik Komitesinin daveti üzerine geldiğini ve burada paralimpik boccenın gelişimi konusunda gözlemlerini paylaşarak yardımcı olmaya çalıştığını belirtti.

Azerbaycan'da bocceye gösterilen ilginin çok fazla olduğunu ifade eden Yılmaz, "Paralimpik bocce, uluslararası bir branş. Adeta bir zeka oyunu. Zekanın sınırlarını zorlayabileceğiniz 'engelsiz' bir spor. Bu çocuklar, engelsiz insanları mağlup ediyor bu oyunda." şeklinde görüş bildirdi.

Bakü'de bocce sporu hakkında 3 ay daha eğitim vereceğini belirten Yılmaz, "Azerbaycan Bocce Takımı'nın 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılması hedefleniyor. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz. İnşallah Türkiye ile Azerbaycan 2020'de Tokyo'ya beraber gidecek." diye konuştu.

Boccenin aynı zamanda bir rehabilitasyon sporu olması nedeniyle herkese hitap ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Bu sporu izlerken ve oynarken başka bir şey düşünemiyorsunuz. İnsanı alıp götürüyor. Engelli insanlarda 2 saatin üzerinde oynanması pek tavsiye edilmez fakat bu çocuklar 4 saat çalışıyor. Bıraksak odalarında bile bocce oynayacaklar. O kadar çok seviyorlar. Bu çocukların arasından profesyonel sporcu yetiştirilmesi için elimden geleni yapacağım." değerlendirmesinde bulundu.


- "Hedef, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları"


Azerbaycan Bocce Kulübü Başkanı İlham Meherremov ise bu spora üç yıl önce başladıklarını ve iki kez turnuva düzenlediklerini kaydetti.

Bu yıl da ülke şampiyonası gerçekleştireceklerini belirten Meherremov, "Hedefimiz 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmak ve şampiyon olmak." ifadelerini kullandı.

Bu sporun gelişmesi ve yaygınlaşması için kararlı olduklarını vurgulayan Meherremov, şunları söyledi:

"Nihat hocaya teşekkür ederiz. Bocceye bağlılığı dikkatimizi çekti. Milli Paralimpik Komitesi yönetimi de onun ne kadar profesyonel olduğunu gördü. İnşallah, ülkemizde bocce sporunun gelişimine katkı sağlaması için onunla anlaşma imzalayacağız."

Yorumlar