Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği’nde 2015 Avrupa Oyunları toplantısı

Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği’nde Bakü’de bir yıl sonra gerçekleşecek 2015 Avrupa Oyunları'na ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği’nde 2015 Avrupa Oyunları toplantısı

Azerbaycan’ın Kiev Büyükelçiliği’nde Bakü’de bir yıl sonra gerçekleşecek 2015 Avrupa Oyunları'na ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Azerbaycan’ın Ukrayna Büyükelçisi Eynullah Medetli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Ukrayna tarafından; Ukrayna Milli Olimpiyat Komitesi (UMOK) Başkan Yardımcısı Valeriy Borzov, Ukrayna Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Umanets Nina, UMOK Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Nelya Demyanets, Olimpiyat Hareketi Yönetimi Baş Uzmanı Viktoriya Veselova, UMOK Basın Sözcüsü Yekaterina Jidkova, Atina Olimpik Oyunları’nda gümüş ve Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya alan judocu Roman Gontük ve yüzme dalında Avrupa ve dünya şampiyonu Darya Zevina katıldı.

2015 Avrupa Oyunları hazırlıkları hakkında bilgi veren Büyükelçi Medetli, Bakü 2015 Avrupa Oyunları tam bir yıl sonra 2015 yılının 12-28 Haziran tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Hazırlık ve alt yapı çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini ifade eden Medetli, 17 gün sürecek yarışlar boyunca 6 binden fazla sporcunun en uygun şartlarda ülkelerini temsil etmesi için gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirtti.

Medetli daha sonra UMOK temsilcilerine, Azerbaycan Büyükelçiliği tarafından bastırılan Ukraynaca kitapları hediye etti.

Ukraynalı milli judocu Gontük, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede; “ Benim Azerbaycan’da bir sürü yakın tanıdığım var. Buradan sizin aracılığınızla dostlarım; Mametli, Recepli, Azizov ben bu arkadaşlarla uzun süredir iletişimdeyim ve hala görüşüyoruz. Şimdi elimde iki kardeş halkın bayrağını tutuyorum. Bunun anlamı şu biz insanlarız birbirimizi anlamalı ve saygı duymalıyız. Olimpiyat ailesinin bir ferdi olarak Azerbaycan Devlet Başkanı’na teşekkür ediyorum. Sporu destekleyerek, gerçekten hayırlı ve büyük bir iş yapıyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar