Azerbaycan'da ilk kez golf turnuvası yapıldı

Azerbaycan tarihinde ilk defa bir golf turnuvası yapıldı. Ülkenin merhum lideri Haydar Aliyev anısına gerçekleştirilen uluslararası turnuvaya, çeşitli ülkelerden 6'sı bayan 52 sporcu katıldı. Guba golf merkezinde gerçekleştirilen turnuva...

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan'da ilk kez golf turnuvası yapıldı

Azerbaycan tarihinde ilk defa bir golf turnuvası yapıldı. Ülkenin merhum lideri Haydar Aliyev anısına gerçekleştirilen uluslararası turnuvaya, çeşitli ülkelerden 6'sı bayan 52 sporcu katıldı. Guba golf merkezinde gerçekleştirilen turnuva öncesinde yapılan törende konuşan Azerbaycan Golf Federasyon Başkanı Anar Memmedov, golf sporunun ülkede tanınması ve geliştirilmesi konsunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Birçok ülkenin federasyonları ile temas halinde olduklarını belirten Memmedov, hedeflerinin 2016 yılında gerçekleştirilecek yaz olimpiyatlarında Azerbaycanlı sporcuların ülkelerini temsil etmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

Yarışmaya Türkiye'den katılan Mahmut Köylü turnuvayı Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) değerlendirdi. Köylü, Azerbaycan'ın ilk golf turnuvasına katılmaktan duyduğu onur ve memnuniyeti dile getirdi. Köylü söz konusu yarışmanın yapıldığı sahanın güzel olduğunu ancak zorlu bir parkur olduğunu ifade ederek, '' Saha ne kadar zorlu olsa da biz golfcülerin görevi, zorlukları yenmek. Sonuçta güzel bir başarıyla ülkemize dönmek istiyoruz '' dedi.

Türkiyeli sporcu Muzaffer Çapkınoğlu da yaptığı açıklamada gerçekleştirilen organizasyonun ülke olarak ilk olduğunun altını çizerek '' Azerbaycanlılar için geleceği güzel olsun onların da golfte çoğalmalarını istiyorum'' dedi.

Gelirinin tamamı çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanacak olan yarışma 18 delikli “Mixed Stroke Play” formatında gerçekleştirilirken “holl in one”yani tek atışta maç kazanan ilk sporcuya lüks bir araba hediye edilecek.

CİHAN

Yorumlar