Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Kalpar:

- "(Trabzonspor maçı) Kendi sahamızda kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Sahamızdaki ilk maç olması nedeniyle kazanmak bizlere fazlasıyla moral olur"

Google Haberlere Abone ol
Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Kalpar:


ANTALYA (AA) - Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynayacakları Trabzonspor maçıyla ilgili olarak, "Kendi sahamızda kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Sahamızdaki ilk maç olması nedeniyle kazanmak bizlere fazlasıyla moral olur." dedi.

Hüseyin Kalpar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi sahalarında Süper Lig'de ilk kez oynayacaklarını söyledi.

Trabzonspor ile çok önemli bir maçta karşılaşacaklarını kaydeden Kalpar, "Trabzonspor iki haftadır kaybediyor. Onlar açısından da maçın çok önemli olduğunu biliyorum. İki takım açısından da kolay bir maç değil. Özellikle kendi sahamızda kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Sahamızdaki ilk maç olması nedeniyle kazanmak bizlere fazlasıyla moral olur. Psikolojik olarak bizi çok daha yukarılara taşır." ifadelerini kullandı.

Çoğu yeni oyunculardan oluşmuş bir takım olduklarını, ligde biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu dile getiren Kalpar, şöyle konuştu:

"Uyum sorunu ister istemez oluyor, dil sorunu oluyor. Bunların hepsini aşmaya çalışıyoruz. Bu zamanı kısaltmak için de büyük bir çalışma çabası içerisinde oluyoruz. İnşallah en iyi ve doğru şekilde bunu kendi lehimize çevirme adına bize düşen görevi layıkıyla yerine getiririz. Her şeyden önce maç kazanmak bu zamanı kısaltıyor. Maç kazandıkça da hem bireysel hem camia hem de takım olarak moral kazanmış oluyoruz. Bu da zamanı kısaltmak anlamında önemli. Bu açıdan Trabzonspor maçı çok anlamlı."

Futbolda hata ve eksikliklerin hiç bitmediğini vurgulayan deneyimli teknik adam, mümkün olduğunca saha içinde doğruları daha fazla yapan bir takım hüviyetinde olmak istediklerini kaydetti. Bunu son üç maçta yerine getirdiklerini ifade eden Kalpar, daha iyisinin olabileceğini ama bunun için zamanın gerekli olduğunu bildirdi.

Hüseyin Kalpar, zamanı kısaltmanın maç kazanmakla olacağının altını çizerek, "Sahamızda Süper Lig'deki ilk maçımızı Trabzonspor ile yapıyoruz. Trabzonspor'un da bir galibiyet ve iki mağlubiyeti var. Bu anlamda bize karşı çok iyi hazırlandıklarını ve bu maçı da çıkış maçı olarak göreceklerini düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar