Ayşe Cora: "Tecrübemiz az, enerjimiz çok"

- A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Ayşe Cora: "Jenerasyon değişti. Daha genç bir takımız. Belki biraz daha tecrübemiz az ama enerjimiz çok" - "Taraftarlarımızın desteğiyle Bosna Hersek ve Romanya maçlarını çok kolay bir şekilde kazanacağımızı düşünüyorum" - "Hidayet Türkoğlu, basketbolculuğuyla örnek bir sporcuydu. Şimdi yeni görevinde tecrübelerini aktarıp, bize yol göstereceğine inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Ayşe Cora: "Tecrübemiz az, enerjimiz çok"


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncusu Ayşe Cora, ay-yıldızlı ekipte yaşanan jenerasyon değişikliğine dikkati çekerek, "Belki biraz daha tecrübemiz az ama enerjimiz çok." dedi.

Ayşe Cora, elemelerde Bosna Hersek ve Romanya ile Ankara'da oynayacakları maçlar öncesi AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Fenerbahçe forması giyen milli basketbolcu, Avrupa Şampiyonası'nda 2011'de gümüş, 2013'te bronz madalya kazanan ay-yıldızlı takıma göre, daha genç bir ekibe sahip olduklarını vurguladı.

Gümüş madalya kazanan A Milli Takım'ın kadrosunda yer almadığını anımsatan 23 yaşındaki basketbolcu, şunları kaydetti:

"O dönem milli takımın maçlarını takip ediyordum. Milli takımımız çok güzel bir basketbol oynuyordu. Şimdi jenerasyon değişti. Daha genç bir takımız. Belki biraz daha tecrübemiz az ama enerjimiz çok. Başarıya aç bir ekibiz. O yüzden Avrupa Şampiyonası'nda öncelikli hedefimiz madalya. Altın olursa çok daha güzel olur, bütün isteklerimize ulaşmış oluruz ama önceliğimiz madalya."


- "İki maçı kolay kazanırız"


Ayşe Cora, Bosna Hersek ve Romanya ile yapacakları maçlara ilişkin iddialı konuştu.

Elemelerde Bosna Hersek ve Romanya ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmaları kazandıklarını hatırlatan milli oyuncu, "Hazırlanmak için çok kısa bir zamanımız var ama daha önce beraber oynamış bir ekibiz. O yüzden adaptasyon süreci kısa sürüyor. Taraftarımızın desteğiyle iki maçı da çok kolay bir şekilde kazanacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Veda gecesini fazlasıyla hak ettiler"


Ayşe Cora, bu yıl basketbolu bırakan milli takımın efsane isimlerinden Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan'ın, Bosna Hersek maçının ardından düzenlenecek veda gecesini fazlasıyla hak ettiğini söyledi.

Nevriye ve Yasemin ile oynama fırsatı bulduğunu dile getiren Ayşe, "İkisi de Türk kadın basketbolu için çok değerli isimler. Umarım, bize de onlar gibi başarılarla dolu bir kariyer nasip olur. İnşallah, en güzel şekilde kariyerimizi noktalarız." diye konuştu.


- Hidayet Türkoğlu'nun federasyon başkanlığına seçilmesi


Ayşe Cora, Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına seçilen Hidayet Türkoğlu'nun, yol gösterici olacağını aktardı.

Seçimlerin yeni gerçekleştiğini hatırlatan Ayşe, "Hidayet Türkoğlu, basketbolculuğuyla örnek bir sporcuydu. Şimdi yeni görevinde tecrübelerini aktarıp, bize yol göstereceğine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar