Aydın'da 140 deve Aydınspor 1923 yararına güreşti

Aydın’da Egenin geleneksel kış eğlencesi 1. Geleneksel Deve Güreşleri Aydın Belediyesi ve Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından Aydın’da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın'da 140 deve Aydınspor 1923 yararına güreşti

Aydın’da Egenin geleneksel kış eğlencesi 1. Geleneksel Deve Güreşleri Aydın Belediyesi ve Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından Aydın’da yapıldı. Develerin kıyasıya mücadele ettiği Aydın’da 140 devenin mücadele ettiği güreşten elde edilen gelir Aydınspor 1923 yararına kullanılacağı belirtildi.
    Aydın’da geleneksel olarak yapılan deve güreşlerine halk büyük ilgi gösterdi. Yörüklerin geleneği olarak iki asırdır devam etmekte olan deve güreşleri şenlik havasında geçti. Güreşlerde rakip develer tüm maharetlerini göstererek büyük alkış aldılar. Güreşlerin vazgeçilmez davulu, zurnası, deve sucukları da güreş alanında yerini aldı. Aydınlı zeybekler baş deve güreşleri başlamadan zeybek oynadılar. Türk Hava Kurumu personelinin motorlu yamaç paraşütüyle Türk bayrağı eşliğinde yaptığı gösteri de seyircilerden alkış aldı.
    Deve güreşlerine ilgi duyan vatandaşlar güneşli havada güreş alanında hem piknik yaptılar hem de aileleri ile birlikte güreşleri izlediler. Deve güreşlerinden elde edilen gelir Aydınspor 1923 kulübü için kullanılacak.
CİHAN

Yorumlar