Awaza PWA Windsurf Cup 2014 sona erdi

Türkmenistan'ın Hazar Denizi sahilinde düzenlenen ve 22 ülkeden dünyanın en iyi 71 sörfçüsünün yarıştığı Awaza PWA Windsurf Cup 2014 sona erdi. Erkeklerde Cyril Moussilmani, kadınlarda Delphine Cousin'in zaferi ile sonuçlanan yarışma sonrasında...

Google Haberlere Abone ol
Awaza PWA Windsurf Cup 2014 sona erdi

Türkmenistan'ın Hazar Denizi sahilinde düzenlenen ve 22 ülkeden dünyanın en iyi 71 sörfçüsünün yarıştığı Awaza PWA Windsurf Cup 2014 sona erdi. Erkeklerde Cyril Moussilmani, kadınlarda Delphine Cousin'in zaferi ile sonuçlanan yarışma sonrasında PWA Windsurf Cup 2014 bayrağı, yarışının bir sonraki ayağı olan Kanarya Adaları'na teslim edildi.

Türkmenistan Awaza Bölgesi'nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü, PWA Windsurf Cup 2014'e ev sahipliği yaptı. 1 Temmuz'da başlayan yarışlar 6 Temmuz'a kadar devam etti. Kadın kategorisinde yaptığı iyi başlangıçla zafer Delphine Cousin'in oldu. Cousin'in ardından ikinciliği Fransız sörfçü Valerie Ghibaudo, üçüncülüğü ise Türk sörfçü Lena Erdil kazandı.

Erkekler kategorisinde sörfçüler 4 gruba yarıldı. Eleme turlarında 48 sörfçüden 12'si final turuna kaldı. Final turu sonucunda Cyril Moussilmani birinci, Pierre Mortefon ikinci ve Matteo Iachino ise üçüncü olmayı başardı.

Dünya Sörf Şampiyonası'nın üçüncü ayağı, Türkmenistan'ın Hazar sahilindeki Awaza turizm bölgesinde gerçekleşti. Türkmenistan ilk defa bu uluslararası turnuvaya katıldı. Awaza'ya aralarında Rusya, ABD, Almanya, Fransa, Avustralya, Arjantin, Japonya, İspanya ve Türkiye gibi ülkelerin aralarında bulunduğu 22 ülkeden en iyi sörfçüler katıldı.

Turnuvanın kapanış töreninden konuşan Profesyonel Windsurf Birliği Başkanı Jimmy Diaz, Türkmenistan'ın çok misafirperver bir ülke olduğunu kaydetti. Türkmenistan halkının spora düşkün olduğunu kaydeden Diaz, Awaza bu turnuva sonunda bayrağı Kanarya Adaları'na teslim edeceğini ve sörf şampiyonasının dördüncü yarşının Kanarya Adaları'nda yapılacağını belirtti.

CİHAN

Yorumlar