Avrupa'da tarih yazan Trabzonspor'da yüzlür gülüyor

Trabzonspor’da, ilk kez mücadele edilen UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda namağlup olarak bir üst tura çıkmanın sevinci yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da tarih yazan Trabzonspor'da yüzlür gülüyor

Trabzonspor’da, ilk kez mücadele edilen UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda namağlup olarak bir üst tura çıkmanın sevinci yaşanıyor.

Eleme ve play-off turlarındaki 3 maçta aldığı 5 galibiyet ve bir beraberliğin ardından tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazanan bordo-mavililer, J Grubu’ndaki 6 maçta da sahadan 4 galibiyet ve 2 beraberlikle ayrıldı. Karadeniz fırtınası, topladığı 14 puanla da grup lideri olarak ikinci tura çıkmayı başardı.

Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, Türk futbolunda ilklere imza atan Trabzonspor’un tarihi bir başarı daha yakaladığını söyledi. Aslan, şöyle konuştu:

"Türk Futbolu’nda devrim yapan ve ilklere imza atan Trabzonspor’umuz, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde göstermiş olduğu başarılı grafiğini Lazio ile deplasmanda berabere kalarak sürdürmüş ve Türk futbol tarihine altın bir sayfa daha eklemiştir. Yurt dışı maçlarda üst üste 5 maçı kazanarak ve grup maçlarından lider çıkarak kırılması zor bir rekora imza attı. Çok geniş olmayan kadromuza rağmen, hocamız Mustafa Reşit Akçay’ın elindeki kadroya göre kurguladığı oyun sistemi ve oyuncularımızın özverisi sayesinde bu başarı sağlanmıştır."

‘Trabzonspor iyi futbol oynamıyor ve Süper Lig’de yeri iyi değil’ şeklindeki eleştirileri de yersiz ve haksız bulduğunu belirten Aslan, "Unutulmamalıdır ki, bu takım geçen yıl bir süre küme düşme hattında gezindi ve son haftalarda genel kurul kararı alındıktan sonra çıkışa geçerek ligde kaldı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulumuz, 1461 takımından aldığı 5 ve dışarıdan transfer ettiği 3 oyuncu ile sezona başladı. Özellikle yabancı oyuncu kadromuz dolu olduğu için yeterli transfer yapılamadı. Ayrıca Süper Lig’de Galatasaray dışındaki rakiplerimiz 14 maç oynarken, biz 27 maç oynadık. Oyuncularımız bu kadar yoğun maç trafiğine alışık olmadıkları için zaman zaman aşırı yoruldular." ifadelerini kullandı.

Yaşanan kayıplarda Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ‘takımımızı cezalandırır tarzdaki yaklaşımlarının’ da etkili olduğunu savunan Aslan, 3-2 mağlup oldukları Gençlerbirliği maçını Legia Varşova maçından sonra 2 gün bile geçmeden oynamalarını buna örnek gösterdi.

Aslan, başvurularına rağmen o maçın sadece bir saat ötelendiğini hatırlattı. Bütün bunlara rağmen Süper Lig’de geçen yılın şampiyonu Galatasaray ile aralarında sadece 3 puan bulunduğuna değinen Aslan, devre arasında yapacakları transferlerle ikinci yarıda hem UEFA Avrupa Lig ve hem de Süper Lig’de çok daha iyi işler yapacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Pazar günü yapılacak olan genel kurula da değinen Yakup Aslan, camiaya seslenirken de, "Trabzonspor tarihinin en büyük ekonomik yükünü sırtlayan bu yönetim, Trabzonspor’un sadece bu gününü değil, geleceğini de kurtarmak adına çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Camiamız kulübünü desteklemeli ve sahip çıkmalıdır. Bunu maçlarda stadı ve hafta sonu yapılacak Genel Kurul’da salonları doldurarak göstermelidir." ifadelerini kullandı.

Lazio maçında alınan sonuca sevinirken, eski kaptanları milli kaleci Tolga Zengin’in annesinin vefatına çok üzüldükleri de kaydeden Aslan, merhum Melek Zengin’e Allah’tan rahmet, başta kaleci Tolga olmak üzere geride kalanlarına sabır ve metanet diledi.

TAHKİM KURULU’NUN KARARI ŞAŞIRTMADI

TFF Tahkim Kurulu’nun, 2010-2011 sezonuyla ilgili yaptıkları başvuruyu reddetmesini de değerlendiren Aslan, karara şaşırmamak gerektiğini söyledi. Aslan, "Zira, bu sürecin başından beri ‘şike var, ancak sahaya yansımamıştır’ şeklinde bir yaklaşım sergileyen TFF ve Tahkim Kurulu’ndan farklı bir karar çıkmasını beklemiyorduk zaten." dedi.

UEFA, CAS ve FIFA gibi uluslararası kuruluşlara başvuru yapabilmek için bu sırayı izlemek zorunda olduklarına işaret eden Aslan, "Bu aşamada UEFA, CAS ve FIFA’ya başvuru hakkımız doğmuştur. İşin bu boyuta gelmesini istemezdik. Çünkü, bu kuruluşlara başvurumuz sonrasında Türk futbolu yıllar boyu onarılamayacak hasarlar alacaktır. Kimse bu konuda bizim geri adım atmamızı bekleyemez. Milli takımımız ve kulüplerimizin uğrayacağı maddi ve manevi zararların sorumlusu adaletin tecellisini engelleyen bu kurumların yöneticileri olacaktır." diye konuştu.

YENİLMEZLİK SERİSİNİ 14 MAÇA ÇIKTI

Bu sezon Avrupa’da oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, zorlu arenadaki namağlup ünvanını da 14 maça çıkarttı. Avrupa’daki son yenilgisini 2011-12 sezonunda 4-1’lik skorla PSV Eindhoven deplasmanında yaşayan bordo-mavililer, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile iki maçta da 0-0 berabere kalmış, ancak seri penaltılar sonucu elenmişti.

Trabzonspor, bu sezon Avrupa kupalarındaki 12 maçta ise 9 galibiyet 3 beraberlik aldı ve yenilmedi. Bordo-mavililer, böylece Avrupa kupalarında 14 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı.
CİHAN

Yorumlar