Avrupa'da pistlerin tozunu atmaya hazırlanıyor

- İlk kez düzenlenecek ve Polonya'nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Bayanlar Motokros Şampiyonası'nda Türkiye'yi, 16 yaşındaki Efnan Valimaki temsil edecek - Efnan Valimaki: "Türkiye'den Avrupa'da yarışma imkanı bulan ilk bayan motokrosçu olarak iyi bir dereceyle ülkemizi temsil edeceğime inanıyorum" - "Yarış öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmem bana moral verecek"

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da pistlerin tozunu atmaya hazırlanıyor


BALIKESİR (AA) - RIDVAN TANDOĞAN - Türkiye'nin tek bayan motokrosçusu olan 16 yaşındaki Efnan Valimaki, ilk kez düzenlenecek ve Polonya'nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Bayanlar Motokros Şampiyonası'nda yarışacak.

Babası Finlandiyalı, annesi Türk olan Efnan Valimaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşından bu yana motor sporlarıyla ilgilendiğini belirterek, motokros ve süpermoto yarışlarına katıldığını söyledi.

Toprak ve asfalttaki yarışlarda erkeklerle mücadele ettiğini ve derecelerinin bulunduğunu vurgulayan Efnan, heyecanı yüksek olan motor sporlarını büyük bir keyifle yaptığını anlattı.

Motokrosun çok pahalı ve zor bir spor olduğunu dile getiren 16 yaşındaki sporcu, erkek kardeşinin de bu sporla uğraştığını ve bu durumun maddi anlamda ailesini zorladığını vurguladı.

Özellikle motokrosta, yüksek hızda motosikletiyle metrelerce havalandığını belirten Efnan Valimaki, "Balıkesir'in Gönen ilçesinde yapılan Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 2. ayağında 21 erkekle yarıştım. Buradaki yarışta küçük bir kaza nedeniyle 5. oldum." dedi.

İlk kez yapılacak Avrupa Bayanlar Motokros Şampiyonası için gün saydığını ifade eden genç sporcu, şunları kaydetti:

"Bu yarış, 21-22 Mayıs'ta Polonya'da yapılacak. İlk kez sadece bayanlara yönelik böyle bir şampiyona yapılıyor. Ve ben ilk kez tüm rakiplerim bayan olacak şekilde pistte mücadele edeceğim. Yarışmaya iki hafta kaldı. Türkiye'den Avrupa'da yarışma imkanı bulan ilk bayan motokrosçu olarak iyi bir dereceyle ülkemizi temsil edeceğime inanıyorum. Her şeyiyle ilk olacak bu yarışlardan adımı tarihe yazdıracak bir dereceyle dönmek istiyorum."


- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu olacak


Efnan Valimaki, şampiyona öncesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne konuk olacağını belirterek, "Yarış öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmem bana moral verecek. Cumhurbaşkanımızın misafiri olacağım için çok heyecanlı ve mutluyum. Orada Cumhurbaşkanımızla görüşüp sohbet etme imkanımız olacak." ifadelerini kullandı.


Yorumlar