Avrupa Wushucu Şampiyonası'nda milliler 13 madalya aldı

Romanya'da düzenlenen 15. Avrupa Wushu Şampiyonası'nın 3. gününde milliler, 13 madalya kazandı.Bükreş'te devam eden şampiyonanın 3. gününde milli sporcular, sandada brarşında 2'si altın, 5'i gümüş ve 4'ü bronz olmak üzere 11 madalya aldı....

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Wushucu Şampiyonası'nda milliler 13 madalya aldı

Romanya'da düzenlenen 15. Avrupa Wushu Şampiyonası'nın 3. gününde milliler, 13 madalya kazandı.

Bükreş'te devam eden şampiyonanın 3. gününde milli sporcular, sandada brarşında 2'si altın, 5'i gümüş ve 4'ü bronz olmak üzere 11 madalya aldı. Taolu branşında da gümüş ve bronz madalya elde eden Wushu Milli Takımı, toplamda 13 madalyaya ulaştı.

Milli wushucu Sefa Erez, taoluda branşında daoshu kategorisinde 8.93 puanla gümüş, gunshu sınıfında ise 8.85 puan alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Sandada ise Ömer Koçak ile Selehattin Yıldız altın, Özkaran Furkan Fatihhan, Harun Koyuncu, Sadık Pehlivan, İbrahim Çapaoğlu ve Yunus Emre Osmanoğlu gümüş, İhsan Evyapan, Nusret Kayahan Altunkaya, Canberk Büyükyolaçan ve Abdullah Kaplan da bronz madalya kazandı.

Şampiyonada yarın milli sporculardan Abdulkadir Öztürk, Yavuz Selim Kazancı, Murat Aydemir, Reha Yıldız ve İsmail Uzuner madalya mücadelesi verecek.

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ, TEBRİK ETTİ

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yayımladığı bir mesajla başarılı sporcuları tebrik etti. Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Peş peşe gelen başarılı sonuçlar, Türkiye'nin ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösteriyor. Alınan madalyaların içerisinde altınların daha da artacağına olan inancımı dile getirirken, Türkiye'ye güzel haberler veren sporcu kardeşlerimi ve antrenörlerini yürekten kutluyorum."

CİHAN

Yorumlar