Avrupa Tekvando Şampiyonası Bakü'de başladı

Avrupa Tekvando Şampiyonası Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de görkemli açılış töreniyle başladı. Milli marş ve sporcuların resmi geçitleriyle başlayan tören izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Törenin açılış konuşmasını yapan Dünya...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Tekvando Şampiyonası Bakü'de başladı

Avrupa Tekvando Şampiyonası Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de görkemli açılış töreniyle başladı. Milli marş ve sporcuların resmi geçitleriyle başlayan tören izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, "Şampiyona tarihinde yarışmaya katılan ülkeler ve sporcuların sayısı bakımından en büyük ve kapsamlı organizasyon budur." dedi.

Chungwon Choue'nun yanı sıra Azerbaycan Tekvando Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov'a, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov'a şampiyonaya desteklerinden dolayı hediye takdim edildi. Tören, yöresel ve üzerinde ışıklı kostümlerle sahne alan sanatçıların performansıyla son buldu.

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda sporcular 1-4 Mayıs tarihleri arasında madalya için mücadele edecek. Söz konusu şampiyonada 47 ülkeden 363 sporcu katılıyor. Şampiyonaya Türkiye 16 sporcu (8 erkek ve 8 bayan) ile katılıyor. Türkiye milli takımı erkeklerde Mehmet Dolaş (54 kilo), Fırat Pozan (58 Kg), Cem Uluğnuyan (63 Kg), Servet Tazegül (68 Kg), Rıdvan Baygut (74 Kg), Yunus Sarı (80 Kg), Ali Sarı (87 Kg), Serdar Yüksel (+87 Kg) ile temsil edilirken bayanlarda,Sümeyye İloğlu (46 Kg), Rukiye Yıldırım (49 Kg), Hatice Kübra Yangın (53 Kg), Dürdane Altunel (57 Kg), Tuğçe Merve Zinal (62 Kg), Nur Tatar (67 Kg), Furkan Asena Aydın (73 Kg), Cansel Deniz (+73 Kg) madalya mücadelesi verecek. CİHAN

Yorumlar