Avrupa şampiyonu Rıza'nın mürüveti 2016 olimpiyatlarına bağlı

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in ailesi, sporcunun evlenmesi için olimpiyat madalyası şartı koydu.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa şampiyonu Rıza'nın mürüveti 2016 olimpiyatlarına bağlı

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in ailesi, sporcunun evlenmesi için olimpiyat madalyası şartı koydu. Rıza Kayaalp, ailesinin kendisine, "İlk olimpiyat madalyanı al sonra evlen" dediklerini söyledi.

Olimpiyatlarda 1 bronz, dünya şampiyonalarında 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz, Avrupa şamyiponlarında 4 altın ve 1 gümüş madalyalı milli güreşçi Rıza Kayaalp, değişen kurallar ve özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güreşte geçen senelerdeki kuralların, bu sporun medya ve seyirciler tarafından takip edilmesini olumsuz etkilediğini dile getiren Rıza Kayaalp, "Kurallar öncelikle 2005'te değişmişti. 2005'ten önce de 3'er dakikadan 6 dakikaydı güreş. O yıldan itibaren kurallar değişti. Güreş iyicene kısırlaştı. Oyun yapamaz olduk, benim de maçlarım 1 - 0 bitiyordu. 1 - 0 olsun benim olsun diyorduk, çünkü kurallar bizi öyle düşündürüyordu. Artık güreşten insanlar soğumaya başlamıştı. İlgi azalmıştı. Ama yeni gelen FILA Başkanı, kuralları değiştirdi. Güreş yine ivme kazanmaya ve izlenmeye başlandı. Çok zevkli bir hale geldi. Şu anda gördüğümüz gibi puanlı ve çekişmeli maçlar olmaya başladı. İzlerken de güreşirken de keyif alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şampiyon güreşçi, eski kuralların alışkanlıklarından kurtulmanın kolay olmadığını da belirterek, şöyle devam etti: "Çünkü biz 8 - 9 yıl eski kurallarla güreştik. Kısa sürelerle güreştiğimiz için teknik olarak kısırlaşma vardı. Yavaş yavaş kurallara ayak uydurmaya başladık. Bundan sonra da daha açılıp bol puanlı maçlar olacağını düşünüyorum. Kendim için de büyük bir değişim olacak. İnşallah bundan sonraki maçlarımız bol puanlı bol sayı tuşlu bitecek."

Yeni kuralların kendisi için avantaj olduğunu da anlatan Kayaalp, "Rakibime göre vücudum laktik asiti daha geç salgılıyor. Nabzım rakibime göre daha geç yükseliyor. Böyle bir avantajım var. Bu avantajı da mindere yansıtarak bol süreyi kullanarak daha çok oyun yapıp daha çok baskı yapıyorum. Kendi adıma güreş yapmaktan zevk alıyorum. İzleyenler de seyrettikleri güreşten zevk alıyor." şeklinde konuştu.

RIZA'NIN EVLİLİK PLANLARI

Özel hayatıyla ilgili de konuşan başarılı sporcu, 90 yaşındaki büyükbabası 85 yaşındaki büyükannesinin Kübalı rakibi Lopez'i yenmesi halinde evliliğine izin vereceklerini söyledi. Rıza, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar da güreşe o kadar alıştılar ki artık benimle güreşi yaşar hale geldiler. O yüzden evlenmeme bile izin vermiyorlar. 'İlk olimpiyat madalyanı al sonra evlen diyorlar.' Bana da rakip olarak Kübalı Lopez'i görüyorlar. Biz de evlenmek için mecburen 2016'da altın madalyayı almamız gerekiyor. İnşallah bunu yapacağıma da inanıyorum.

Önümde güçlü zamanlarımı yaşayacak yıllar var. İleriye bakan bir sporcuyum her zaman. Dün şampiyon oldum; ama dün dünde kalmıştır. Bugün aynı şekilde hayatıma devam ediyorum. Evliliğimiz 2016'dan sonra inşallah. Hayatımız da bu da gerekli. O duyguyu bizim de yaşamamız gerekiyor. Sizlerin de ailesi var. Benim de bir ailem var. 10 yaşında ailemin yanından ayrıldım. Onları çok seviyorum. Evlenip kendi ailemi kurmak istiyorum. İnşallah 2016'dan sonra madalyayı alıp evlenmek istiyorum. Çünkü güreşten başka hayatımız da var. Bunu da unutmayalım. 2016'dan sonra evlenip yeni bir hayat kurmaya da başlacağız."
CİHAN

Yorumlar