Avrupa şampiyonu güreşçilerde sıradaki hedef dünyanın zirvesi

Son Avrupa şampiyonu Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, gözünü 5-10 Ağustos'ta Hırvatistan'da yapılacak dünya şampiyonasına çevirdi.Polonya'da yapılan Avrupa şampiyonasında takım klasmanında ilk sırada yer alarak 16 yıl sonra...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa şampiyonu güreşçilerde sıradaki hedef dünyanın zirvesi

Son Avrupa şampiyonu Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, gözünü 5-10 Ağustos'ta Hırvatistan'da yapılacak dünya şampiyonasına çevirdi.

Polonya'da yapılan Avrupa şampiyonasında takım klasmanında ilk sırada yer alarak 16 yıl sonra Avrupa şampiyonu olan Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, 5-10 Ağustos 2014 tarihleri arasında Hırvatistan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında da aynı başarıyı elde etmek istiyor.

Serbest stil genç milli güreşçiler, önümüzdeki hafta içerisinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de organize edilecek dünya şampiyonasında Avrupa şampiyonasındaki başarılarını tekrarlamak istiyor.

Teknik Direktör Elvan Mert'in kontrolünde Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren milli güreşçiler, bütün sıkletlerde kürsüye çıkarak kırılması güç bir rekorun altına imza atmayı hedefliyor.

Dünya şampiyonasının hazırlıkları kapsamında antrenmanlarını Ankara'da yaptıklarını belirten Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Elvan Mert, sporcuların durumlarının gayet iyi olduğunu ve mantalite olarak bu önemli organizasyon öncesi kendilerini hazır hissettiklerini söyledi.

Son Avrupa şampiyonasında 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandıklarını hatırlatan tecrübeli teknik direktör Mert, Zagreb'ten en iyi sonuçlarla dönerek kendilerinden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen federasyon başkanı Hamza Yerlikaya'yı da mahçup etmek istemediklerini sözlerine ekledi.

Gençler Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde ay yıldızlı mayo ile mindere çıkacak sporcular ve kiloları şöyle:

50 kilo: Emre Demircan

55 kilo: Barış Kaya

60 kilo: Mehmet Ali Daylak

66 kilo: Haydar Yavuz

74 kilo: Murat Ertürk

84 kilo: Fatih Erdin

96 kilo: Yusuf Can Zeybek

120 kilo: Yunus Emre Dede

CİHAN

Yorumlar