Avrupa Şampiyonası'nda ilk madalya Servet Coşkun'dan

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye adına ilk madalyayı 65 kiloda Servet Coşkun aldı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Şampiyonası'nda ilk madalya Servet Coşkun'dan

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye adına ilk madalyayı 65 kiloda Servet Coşkun aldı. Finalde Rus rakibi Kurbanaliev Magomed'e teknik üstünlükle mağlup olan Servet Coşkun, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de, Trio Arena'da gerçekleştirilen şampiyonananın ilk günü tamamlandı. Türkiye ilk güne bir kadın, iki erkek sporcu ile başladı. Sümeyye Sezer ve Z. Rıza Yıldırım elenirken, ilk defa katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen 65 kiloda Servet Coşkun, Rus Kurbanaliev Magomed ile final karşılaşmasına çıktı. Rus Kurbanaliev Magomed karşısında maça kötü başlayan Coşkun, karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybetti.

Finale gelene kadar Coşkun, 1. turda Macar Norbert Lukacs 10-2, çeyrek finalde Slovak Mykola Boltnjuk 10-0 teknik üstünlükle, yarı final karşılaşmasında Bulgar Borislav Stefanov’u ise 6-3 yenerek adını finale yazdırdı. Final maçında Rus Kurbanaliev Magomed ile karşılaşan Servet Coşkun, bu karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybederek gümüş madalyada kaldı.

SERVET COŞKUN: KEŞKE ALTIN OLSAYDI

İlk kez katıldığı şampiyonada gümüş madalya kazanan Servet Coşkun, "Altın madalyayı hedefliyordum." dedi.

Coşkun, şöyle konuştu: "Allah nasip etmedi. Çalıştık ve en azından emeğimiz boşuna gitmedi. Madalyayla dönüyoruz. Gönül isterdi ki İstiklal Marşı'nı burada okutmak. Yapamadık; ama en azından bayrağımızı burada dalgalandırmayı başardık. Başta başkanımız Hamza Yerlikaya olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra en büyük hedefimiz olimpiyatlar olacak. Yarın güreşecek arkadaşlarımın da Allah yardımcısı olsun. İnşallah onlar da madalya ile dönerler."

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI HAMZA YERLİKAYA: ALTIN MADALYAYA İNANMIŞTIK

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ise altın madalyaya inandıklarını; ancak kazanamadıklarını söyledi.

Hamza Yerlikaya, "Servet, yarı finaldeki performansının yarısını kullansaydı daha iyi olurdu; ama kullanamadı. Olsun, tabi ki ilk madalyamız Avrupa Şampiyonası'nda. İnşallah burda çıkan madalya diğer arkadaşlara da motivasyon olur diye düşünüyorum. Keşke altın olsaydı, sağlık olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar