Avrupa şampiyonası provası Boğaziçi Açık’ta

Türkiye Karate Federasyonu'nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası için geri sayım başladı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa şampiyonası provası Boğaziçi Açık’ta

Türkiye Karate Federasyonu'nun en önemli organizasyonları arasında yer alan Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası için geri sayım başladı. 4-6 Nisan'da yapılacak turnuvada Milli Takımımız, Finlandiya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesi son ciddi sınavını, muhtemel rakipleri İtalya, Fransa, İspanya ile dünya karatesinin güçlü ülkeleri Mısır ve İran karşısında verecek.

Ülkemizin en köklü uluslararası karate organizasyonu olma özelliğini taşıyan Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, dünya karatesinin önde gelen isimlerini İstanbul'da ağırlamaya hazırlanıyor. Çeyrek asırı geride bırakan turnuva, bu yıl 27'nci kez organize edilecek. 4-6 Nisan tarihlerinde yapılacak müsabakalara şu ana kadar 14 ülkeden 400 sporcu başvuru yaptı. Kayıtlar, 4 Nisan Cuma günü sona erecek.

Büyükçekmece'de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda yapılacak turnuva ümit, genç ve büyükler kategorisinde, kahverengi ve üstü kuşak sahibi sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek organizasyonda toplam 37 dalda mücadeleler yapılacak; ferdi 33, takım mücadelelerinde ise 4 dalda madalya dağıtılacak.

4 Nisan Cuma günü başlayacak turnuvanın açılış gününde ümit ve genç sporcular tatamiye çıkacak. 5 Nisan Cumartesi günü büyükler müsabakaları ile devam edecek organizasyonun son günü 6 Nisan Pazar, takım kata ve kumitede madalyalar sahiplerini bulacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NIN PROVASI

27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, Büyükler Milli Takımımızın, 1-4 Mayıs günleri arasında Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılacak 49. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi son sınavı olacak. Millilerimiz, Avrupa Şampiyonası'ndaki muhtemel rakipleri İtalya, Fransa, İspanya ile dünya karatesinin önde gelenleri Mısır ve İran'ın da aralarında bulunduğu 20'ye yakın ülke ile mücadele verecek. Organizasyonun ardından hazırlıklarını Tampere'ye göre şekillendirecek.

ÇEYREK ASIRI DEVİRDİ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, çeyrek asırı deviren turnuvanın Dünya ve Avrupa'da önemli organizasyonlar arasında yer aldığını belirterek, "Bu yıl 27’ncisini düzenleyeceğimiz Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, Avrupa Şampiyonası öncesi Avrupalı karatecilerin performanslarını görmeleri açısından büyük önem arz ediyor. Milli Takımımız için de Avrupa Şampiyonası öncesinde iyi bir prova olacak; muhtemel rakipleri karşısında mücadele verecekler. Ülkemizin en köklü uluslararası organizasyona katılan tüm sporcu, antrenör, hakem ve idarecilere başarılar diliyorum." dedi.
CİHAN

Yorumlar