Avrupa liglerinde şampiyonluk düğümleri çözülüyor

- Almanya liginde Bayern Münih, Hollanda liginde PSV Eindhoven, İskoçya liginde de Celtic şampiyonluk ipini göğüsledi - İspanya liginde Atletico Madrid şampiyonluk hesaplarının dışında kaldı, maçlarını kazanan Barcelona ve Real Madrid ise mücadeleyi son haftaya taşıdı

Google Haberlere Abone ol
Avrupa liglerinde şampiyonluk düğümleri çözülüyor


ANKARA (AA) - Avrupa'nın önde gelen futbol liglerinde Bayern Münih (Almanya), PSV Eindhoven (Hollanda) ve Celtic (İskoçya) zafere ulaşırken, İspanya'daki şampiyonluk mücadelesi son haftaya taşındı.

Paris Saint Germain'in, Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) bitimine 8 hafta kala ipi göğüsleyerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp" unvanını alması, Juventus'un İtalya'da (Serie A) üst üste 5. kez mutlu sona ulaşması ve Leicester City'nin tarihinin ilk İngiltere Premier Lig şampiyonluğunu elde etmesinden sonra Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasındaki Almanya Birinci Futbol Ligi'nde de (Bundesliga) şampiyon belli oldu.

Ligin 33. haftasında Ingolstadt’ı 2-1 mağlup eden Bayern Münih, en yakın takipçisi Borussia Dortmund'un Eintracht Frankfurt’a 1-0 yenilmesiyle şampiyonluğunu ilan etti. Son hafta öncesinde puan farkını 8'e çıkaran Bayern, üst üste 4'üncü, toplamda 26'ncı şampiyonluğunu elde etti. Son 20 yılda 13 şampiyonluk yaşayan Bayern Münih, "Bundesliga’da en fazla şampiyon olan takım" unvanını elinde bulunduruyor.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'ndeki (Eredivisie) şampiyonluk yarışını ise son haftada PSV kazandı. PEC Zwolle'yi 3-1 yenen PSV, son karşılaşmalar öncesi gol averajıyla lider olan Ajax'ın, De Graafschap ile 1-1 berabere kalmasıyla peş peşe 2'nci, toplamda 23'üncü şampiyonluğunu kutladı.

İskoçya Birinci Futbol Ligi'nde de en yakın takipçisi Aberdeen'i 3-2 yenen Celtic, sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Aberdeen ile arasındaki farkı 12 puana yükselten Celtic, arka arkaya 5'inci toplamda 47'nci şampiyonluğunu kazandı. Büyük rekabet yaşadığı Glasgow Rangers'ın girdiği ekonomik kriz sonrasında alt lige düşürülmesinin ardından şampiyonluğa ambargo koyan Celtic, Rangers ile arasındaki şampiyonluk farkını 7'ye indirdi.

Öte yandan PSG, Gazelec Ajaccio'yu 4-0 yendiği karşılaşmada, Ligue 1'de kendisine ait 89 puanlık rekoru 92'ye taşıdı. PSG ayrıca 1970-71 sezonunda Marsilya'nın 94 golle sahip olduğu bir sezonda en çok gol atma rekorunu, daha 2 maçı kalmasına rağmen 97 gole çıkardı.


- Gözler İspanya'ya çevrildi

Avrupa'nın en büyük 5 ligi arasında yalnızca İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyon belli olmadı.

37. hafta öncesi yarışın 3 kulüp arasında sürdüğü La Liga'da, konuk olduğu Levante'ye 2-1 yenilen Atletico Madrid, 85 puanda kalarak şampiyonluk şansını kaybetti.

Barcelona, Espanyol'a karşı oynadığı derbi maçı 5-0 kazanarak 88 puanla son haftaya lider girdi. Valencia'yı 3-2 yenen Real Madrid ise Atletico Madrid'in haftayı puansız kapatması sonrası 87 puanla 2'nciliğe yükseldi.

La Liga'nın son haftasında Granada-Barcelona, Atletico Madrid-Celta, Deportivo-Real Madrid maçları oynanacak.

Son hafta öncesi puan durumu şöyle:


Takım O G B M A Y Av P 1 Barcelona 37 28 4 5 109 29 80 88 2 Real Madrid 37 27 6 4 108 34 74 87 3 Atletico Madrid 37 27 4 6 61 18 43 85

Yorumlar