Avrupa Ligi’nde İtalyan Derbisi

UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı sonuçlarla son 32 takım arasına kalan Trabzonspor'un, dün akşamki Juventus maçında aldığı 2-0’lık yenilgi sonucu elenmesi İtalya basınında yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Ligi’nde İtalyan Derbisi

UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı sonuçlarla son 32 takım arasına kalan Trabzonspor'un, dün akşamki Juventus maçında aldığı 2-0’lık yenilgi sonucu elenmesi İtalya basınında yer buldu. Torino’daki ilk maçta Juventus karşısında tehlikeli olan Trabzonspor’un oyuna baskın bir kadro ile çıkan Juventus karşısında yediği erken gollerle mağlup olduğuna değinildi.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Trabzonspor’un dün akşam Juventus ile oynadığı 2-0’ın rövanşı olan karşılaşmadan tekrar 2-0 mağlup olarak kupadan elenmesi İtalyan basınında yer buldu. Ayrıca Juventus ile birlikte bir üst tura çıkan diğer bir İtalyan takımı olan Fiorentina’nın eşleşmesi Avrupa’da İtalyan derbisi olarak yorumlandı.

Corriere Della Sera gazetesi “Juventus ve Fiorentina Avrupa derbisi” başlığıyla verdiği haberde kupadaki 4 İtalyan takımdan (Juventus, Fiorentina, Napoli, Lazio) Lazio dışında üçünün bir üst tura çıktığına vurgu yapıldı. Torino’daki oyunuyla tehlikeli olarak nitelenen Trabzonspor’un baskın bir kadroyla sahaya çıkan Juventus karşısında maçın ilk bölümlerinde yediği iki golle mağlup olduğunu kaydetti.

La Gazzetta Dello Sport gazetesi ise haberi “Juventus Osvaldo ve Vidal’in golleriyle kazandı Trabzonspor-Juve: 0-2” başlığıyla verdi. Gazete, Juventus için kolay bir galibiyet olduğunu ve Şampiyonlar Ligi’nden elenmelerine sebep olan Türklerden intikamın alındığını kaydetti.

Tuttosport gazetesi “Vidal-Osvaldo, Juventus Avrupa Ligi’nde ilk sekizde” başlığını kullandığı haberde Juventus’un rahat kazandığı galibiyet sonrası Şampiyonlar Ligi’nde iptal olan fantezilerini gerçekleştirmeye yaklaştığını belirtti. La Stampa gazetesi “Juventus Avrupa Ligi’nde Trabzonspor’u geçti” başlığıyla verdiği haberde Juventus’un kolay bir galibiyet aldığını ve yoluna devam ettiğini kaydetti. Maç sırasında tribünlerde Türk polisi ile Juventus taraftarları arasında gerginlik yaşandığına da değinen gazete polisin tutumunu eleştirdi.

Corriere Dello Sport gazetesi ise “Juventus 2- 0 Trabzonspor, Şimdi Fiorentina ile derbi” başlığıyla sunduğu haberde Juventus’un zorlanmadan kazandığını belirtirken özellikle Trabzonspor kalecisi Onur’un yaptığı kurtarışlardan övgüyle bahsetti.
CİHAN

Yorumlar