Avrupa Kupası’nda milli atletler şampiyon oldu

Makedonya’nın Üsküp kentinde dün başlayan Avrupa Kupası’nda milli atletler şampiyon oldu. Milli atletlerimiz, Avrupa Kupası Şampiyonası’nda 10 bin metrede şampiyonluk elde etti.Makedonya’nın Üsküp kentinde düzenlenen 10 bin metre Avrupa...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Kupası’nda milli atletler şampiyon oldu

Makedonya’nın Üsküp kentinde dün başlayan Avrupa Kupası’nda milli atletler şampiyon oldu. Milli atletlerimiz, Avrupa Kupası Şampiyonası’nda 10 bin metrede şampiyonluk elde etti.

Makedonya’nın Üsküp kentinde düzenlenen 10 bin metre Avrupa Kupası Şampiyonası’nda erkek milli takımı önemli bir başarıya imza attı. Takım halinde şampiyonluğa ulaşan sporcular, Türk Bayrağı’nı dalgalandırmanın gururunu yaşadı.

Rakiplerine karşı üstün bir başarı gösteren Kemboi Arıkan 28.17.10 derecesiyle birinci, Ali Kaya 28.17.70 derece ile ikinci ve Mehmet Akkoyun ise 28.55.35 derecesiyle yedinci oldu.

KADINLARDA ÜMMÜ KİRAZ BİRİNCİ

Toplamda 1.25.30.44 sonucuyla en iyi dereceyi elde eden milliler şampiyonluğa ulaşarak kupayı kaldıran taraf oldu. Milli takımı, İtalya 1.27.36.24 derece ile ikinci olarak, Ukrayna ise 1.27.57.97 derecesiyle üçüncülük elde ederek takip etti.

Kadınlarda yarışan milli atlet Ümmü Kiraz serisinde birinci olurken, Burcu Büyükbezgin ise 34.19.07’lik derece ile üçüncü oldu. Bu sonuçlara göre Kadın Milli Takımı şampiyonayı beşinci olarak noktaladı.

CİHAN

Yorumlar