Avrupa Karate Şampiyonası

- Erkek kumite milli takımı finale yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Karate Şampiyonası

ANKARA (AA) - 51. Avrupa Karate Şampiyonası'nın ikinci gününde erkek kumite milli takımı finale yükselirken, bayan kumite, bayan kata ve erkek kata takımları da üçüncülük mücadelesi verecek.

Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Rıdvan Kaptan, Uğur Aktaş ve Erman Eltemur’dan oluşan erkek kumite kakımı, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Ukrayna'yı 3-0 yendi. Çeyrek finalde Belçika ile mücadele eden milliler, rakibi karşısında üç galibiyet bir beraberlik alarak yarı finalist oldu. Yarı finalde Portekiz’i de üç galibiyet ve bir beraberlikle saf dışı bırakan erkek kumite takımı, finalde ev sahibi Fransa'nın rakibi oldu.

Serap Özçelik, Merve Çoban, Büşra Tosun ve Büşra Şeyda Turan’dan oluşan kadroyla mücadele eden bayan kumite takımı ise ilk turda Norveç’i 2-1, ikinci turda ise Makedonya’yı iki galibiyet ve bir beraberlikle mağlup etti. Çeyrek finalde Serap Özçelik ve Merve Çoban’ın galibiyetleriyle yarı finale yükselen bayan kumite takımı, finale kalabilmek için Azerbaycan ile karşılaştı. Daha önce bu kategoride hiçbir başarısı olmayan Azerbaycan karşısında Serap Özçelik’in 2-0’lık galibiyetiyle avantajı ele geçiren millilerde, ikinci maça çıkan Merve Çoban rakibin en güçlü ismi Irina Zaretska’ya 4-1 mağlup oldu. Büyükler kategorisinde ilk Avrupa şampiyonası deneyimini yaşayan Büşra Tosun, rakibine 3-1 kaybedince serinin galibi 2-1'lik skorla Azerbaycan oldu.


- Kata takımları üçüncülük maçına çıkacak

Sabah seansında tatamiye çıkan erkek ve bayan kumite takımları da yarı finalde rakiplerine yenilerek üçüncülük maçlarına kaldı.

Geçen yıl Türkiye'ye Avrupa şampiyonaları tarihinde katada ilk altın madalyayı kazandıran, Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan bayan kata takımı, ilk turu bay geçtikten sonra çeyrek finalde Sırbistan’ı 5-0 ile geçti. Bayan Kata Takımı yarı finalde İspanya’ya 4-1 mağlup oldu.

Mehmet Yakan, Osman Evin ve Fikret Yılmaz’dan oluşan erkek kata takımı da ilk turda Almanya’yı 5-0 mağlup etti. Çeyrek finalde bu kategorinin en başarılı takımlarından İtalya’yı 4-1 ile geçen milliler, yarı finalde son şampiyon İspanya’ya 4-1 yenildi.

51. Avrupa Karate Şampiyonası’nda yarın bireysel kategoride finaller yapılacak. Türk sporcular, beş dalda altın, üç dalda da üçüncülük için tatamiye çıkacak.

Yorumlar