Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dördüncü gün

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 4. gün müsabakaları Trio Arena'da sabah seansıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dördüncü gün

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 4. gün müsabakaları Trio Arena'da sabah seansıyla başladı. Bayanlar ve erkeklerde yapılan mücadelelerde Türkiye akşam seansında bir sıklette bronz mücadelesi verecek.

Şampiyonanın dördüncü günü sabah seansında Türkiye adına ilk olarak mindere bayanlar 63 kiloda Buse Tosun çıktı. 1. turda Litvanyalı İndre Bubelyte karşısında 12-1 teknik üstünlükle kazandı, Letonyalı Anastasija Grıgorjeva karşısında 15-4 teknik üstülükle kaybetti. Anastasija Grigorjeva’nın finale çıkmasından dolayı Buse Tosun, 3.’lik 5.’lik maçına çıkabilmek için repesaj karşılaşmasına çıktı. Çek Adele Hanzlıckova karşısında mindere çıkan Buse Tosun, ilk 2 puanı almasına rağmen 2 dakika dayanabildi. Maç Çek sporcunun lehine 9-4 iken Tosun tuş oldu ve Avrupa şampiyonasından elendi.

Bayanlar 75 kiloda mindere son olarak Yasemin Adar çıktı. Belaruslu Vasillisa Marzalıuk karşısında bir varlık gösteremedi ve 1. Turda 9-4 yenildi. Adar, repesajda da Macar rakibi Zsanett Nemeth'e tuş olarak şampiyonaya veda etti.

GÖR, BRONZ İÇİN MÜCADELE EDECEK

Erkeklerde ise ilk olarak mindere 86 kiloda Fırat Binici çıktı. 1. Turda Fransız Akmed Aibuev Abdulhamidovtch ile karşılaştı. Fırat, rakibini 8-0 yenerek 2. tura çıktı. Fırat bu turda ise Azeri Gamzat Osmanov'a 10-0 teknik üstünlükle kaybetti ve şampiyonadan elendi.

70 kiloda Yakup Gör de 1. turda Almanya adına güreşen Türk sporcu Samet Dülger ile eşleşti. Gör, bu karşılaşmayı 7-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Gör, Rus İsrail Kasumov’u da çeyrek finalde 9-5 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Gör, yarı finalde Azeri Ruslan Dibirgadzhiyev'e 5 - 4 mağlup oldu. Milli güreşçi, akşam seansında repesaj karşılaşmasından gelecek rakibiyle bronz madalya mücadelesine çıkacak.
CİHAN

Yorumlar