Avrupa Güreş Şampiyonası Finlandiya'da başlıyor

Türkiye A Milli Grekoromen, Serbest ve Kadınlar Güreş Takımları’nın toplam 23 sporcu ile mücadele edeceği Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, 1 Nisan 2014 Salı günü Finlandiya'da start alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Güreş Şampiyonası Finlandiya'da başlıyor

Türkiye A Milli Grekoromen, Serbest ve Kadınlar Güreş Takımları’nın toplam 23 sporcu ile mücadele edeceği Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, 1 Nisan 2014 Salı günü Finlandiya'da start alıyor.

Uluslararası arenada her zaman iddialı konumda bulunan A Milli Güreşçiler, dünya güreş camiası tarafından kabul gören gücünü ve rakiplerine karşı olan üstünlüğünü birkez daha göstermek için Finlandiya'nın Vantaa kentinde mindere çıkıyor.

6 gün boyunca Trio Arena Spor Salonu'nda yapılacak olan müsabakalarda milli mayo giyecek sporcular, hem takım halinde hem de bireysel anlamda kürsüde yer alabilmek için mücadele edecekler.

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek takımlar şu şekilde:

A MİLLİ SERBEST GÜREŞ TAKIMI

Teknik Direktör: Yüksel Şanlı
Antrenörler: Adem Bereket, Nasrullah Baysal, Abdullah Çakmar
Sporcular: 57 kilo: Sezer Akgül, 61 kilo: Recep Münir Aktaş, 65 kilo: Servet Coşkun, 70 kilo: Yakup Gör, 74 kilo: Soner Demirtaş, 86 kilo: Fırat Binici, 97 kilo: Rıza Yıldırım ve 125 kilo: Taha Akgül.

A MİLLİ GREKOROMEN GÜREŞ TAKIMI

Teknik Direktör: Hakkı Başar
Antrenörler: Muttalip Yerlikaya, Serkan Özden
Sporcular: 59 kilo: Rahman Bilici, 66 kilo: Atakan Yüksel, 71 kilo: Yunus Özel, 75 kilo: Şeref Tüfenk, 80 kilo: Selçuk Çebi, 85 kilo: Ahmet Yıldırım, 98 kilo: Cenk İldem ve 130 kilo: Rıza Kayaalp

A MİLLİ KADINLAR GÜREŞ TAKIMI

Teknik Direktör: Yılmaz Arslan
Antrenörler: Şemsettin Yıldız, Zeynep Yıldırım Diri
Sporcular: 48 kilo: Sümeyye Sezer, 53 kilo: Burcu Kebiç, 55 kilo: Bediha Gün, 60 kilo: Hafize Şahin, 63 kilo: Buse Tosun, 69 kilo: Burcu Örskaya ve 75 kilo: Yasemin Adar

BAŞKAN YERLİKAYA: HER RENK MADALYAYA TALİBİZ

FILA'nın asrın sporcusu seçtiği ve 17 yaşında iken çıktığı minderlerde dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa şampiyonasında boy gösterecek sporcuların terlerinin son damlasına kadar mücadele edeceğine inandığını söyledi.

3 farklı stilde ve bütün sikletlerde madalyalara talip olduklarını belirten Başkan Hamza Yerlikaya, "Sporcularımız çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Biz de elimizden gelen bütün desteği kendilerine verdik. Artık Türk milletini gururlandırma sırası onlarda. Herhangi bir sakatlık veya talihsizlik yaşamadan başarılı bir şekilde şampiyonayı tamamlamak istiyoruz." dedi.

Hem serbest, hem grekoromen hem de kadınlarda her sıklette iddialı olduklarını yineleyen Başkan Yerlikaya, Türkiye'yi gururla temsil edeceklerini, Türk milletinin dualarını beklediklerini de sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar