Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası, devam ediyor

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üçüncü gün müsabakalarında öğle seansı tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası, devam ediyor

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda üçüncü gün müsabakalarında öğle seansı tamamlandı.
    
    Trio Arena'da yapılan öğle seansında minderde kadınlarda 2, erkeklerde 2, toplam 4 Türk güreşçi mücadele etti. Akşam seansında Taha Akgül final, Soner Demirtaş ve Bediha Gün ise 3.'lük maçlarına çıkacalar. 69 kiloda ise Bucu Özkaya şampiyonadan üçüncü gün elenen tek sporcu oldu.

MAÇLARIN HİKAYESİ
    
    İlk olarak Türkiye adına mindere 69 kilo da Burcu Örkaya çıktı. 1. Turda Letonya'lı Laura Skujına ile karşılaşan Burcu, bu karşılaşmada 2-0 öne geçmesine rağmen karşılaşmayı 5-4 kaybetti ve ilk gün elenen ilk kadın güreşçi oldu.

    İkinci olarak 1. turda mindere çıkan Soner Demirtaş ise 74 kilo da Alman Georg Hart'ı teknik puanla eleyerek çeyrek finale yükseldi. Soner Demirtaş, çeyrek finalde Bulgar Kiril Stoychev Terziv ile karşılaştı. Demirtaş, Bulgar rakibini ise 5-2 kazanarak yarı finale yükseldi. Finale yükselmek için Azeri Jabrayil Hasanov ile karşılaşan Soner, 2-0 öne geçmesine rağmen tuş olarak mağlup oldu.Direkt olarak 3.'lük maçına çıkacak olan Soner, repesajdan gelecek olan rakibiyle akşam seansında karşılaşacak.

    55 kilo Bediha Gün de 1.tur karşılaşması çin İsveçli Sofia Makdelena Mattsson ile karşılaştı. Gün, rakibine tuş olarak yenilirken, rakibi finale çıktığı için Rus İrina Ologonova ile üçüncülük maçınan akşam seansında çıkacak.

TAHA AKGÜL 3. AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNA ÇOK YAKIN

Türkiye adına sabah seansında 4. olarak 125 kilo da son iki Avrupa şampiyonu Taha Akgül çıktı. Taha sırasıyla, Ermenistanlı Andranik Galstyan(10 - 0), Belaruslu Vadzim Shvedau(11 - 0) ve Ukraynalı Oleksandr Khotsıanıvskyı'yı teknik üstünlükle(10 - 0) yenerek finale çıktı. Finalde akşam seansında Rus Alan Anatolevitch Kugaev ile karşılaşacak.
CİHAN

Yorumlar