Avrupa Boks Şampiyonası'nda ailece ter döktüler

- Ordu'da, 21 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda Urguya Us altın madalya kazanırken, antrenör babası Fazlı Us ring köşesinde, annesi Yasemin Us ise gong hakemi olarak görev yaptı

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Boks Şampiyonası'nda ailece ter döktüler


ORDU (AA) - Ordu'da gerçekleştirilen Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda, 60 kiloda altın madalya kazanan Urguya Us (18), milli takım antrenörü babası Fazlı Us, uluslararası hakem annesi Yasemin Us ayrı ayrı ter döktü.

Durugöl Spor Salonu'nda yapılan Avrupa Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nda Genç Kızlar Milli Takımı sporcusu Urguya Us, 60 kiloda çıktığı ringde Rus rakibi Liudmila Vorontsova'yı 3-0 yenerek kariyerinde ilk defa Avrupa şampiyonu olma başarısı gösterdi.

Bu sırada altın madalya için ter döken Urguya Us'un ring köşesinde ise milli takım antrenörü olan babası Fazlı Us ve Dünya Boks Birliği (AİBA) hakemi olan annesi Yasemin Us ise gong hakemi olarak görev aldı.

Maçı kazanarak Avrupa şampiyonu olan Urguya Us gözyaşlarını tutamazken, anne ve babasının da oldukça sevinçli olduğu gözlendi.

Maçın ardından gözyaşları içinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Fazlı Us, kızıyla gurur duyduğunu belirterek, ailecek kızlarının Avrupa şampiyonu olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fazlı Us, "Kızımın Avrupa şampiyonu olmasından dolayı çok mutluyum. İki çocuğum var, ikisi de milli sporcu. Oğlum da Avrupa üçüncüsü bir sporcu. Eşim de uluslararası hakem. Biz bir spor ailesiyiz. Türk boksu için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Diğer sporcuları olduğu gibi kızını gerek taktik gerekse de teknik olarak çok iyi hazırladığını ifade eden Us, "Bütün hocalarımızın bunda emekleri vardır. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Anne Yasemin Us ise kızı ve eşiyle aynı turnuvada görev aldıklarını kaydederek, "Allah bize kızımızın Avrupa şampiyonluğu mutluluğunu yaşattı. Çok sevinçliyiz. Kızımı tebrik ediyorum. Aynı zamanda kızımı bu maçlara hazırlayan başta eşim olmak üzere tüm antrenörlere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise ailecek spor yapan Us ailesini kutladığını belirterek, "Urguya Us gelecek vadeden sporcularımızdan birisi. 2020 olimpiyat adaylarından bir tanesi de Urguya Us. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Aynı zamanda ailecek boks sporunun içinde bulunan anne ve babasını da kutluyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar