"Avrupa Atmalar Kupası'nda sporcularımız önemli bir başarı elde etti"

- Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Özellikle büyükler çekiç atma kategorisinde benim bugüne kadar seyrettiğim, olimpiyat da dahil olmak üzere en çekişmeli yarış oldu" - Milli çekiççi Özkan: "Bronz madalya aldım çok mutluyum ama daha iyilerinin olacağını düşünüyorum" - Milli ciritçi Eda: "Başarı tek kişilik değildir, arkadaki kahramanlar, her zaman bizim dik durmamızı sağlıyor"

Google Haberlere Abone ol
"Avrupa Atmalar Kupası'nda sporcularımız önemli bir başarı elde etti"


ANKARA (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Avrupa Atmalar Kupası'nda milli sporcuların önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Çintimar, Portekiz'in ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Atmalar Kupası'nda madalya alan sporcularla birlikte federasyon binasında düzenlediği basın toplantısında, "Atmalar, Avrupa'nın en güçlü olduğu branş ve Avrupalı bütün sporcular yarıştı. Avrupa Atmalar Kupası'nda sporcularımız önemli bir başarı elde etti." dedi.

2018 sezonuna madalyalarla başladıklarını ve bunun da yaz sezonunun çok verimli ve başarılı geçeceğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Çintimar, "Avrupa Atmalar Kupası büyük bir yarışma ve dünyada, olimpiyatlarda madalya alan sporcuların yüzde 90'ı katılıyor. Biz de bu yarışmada tam takım olmamamıza, 1-2 madalya alacak sporcumuzun riske etmeme açısından katılmamasına rağmen, genç sporcularımızla 1 altın, 1 gümüş madalya kazandık. Genç kızlarımızın da takım halinde kazandığı gümüş madalya, bizim için son derece önemliydi." diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda da sporcuların kürsüye çıkabilmeleri için federasyon olarak ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerinin altını çizen Başkan Çintimar, şöyle devam etti:

"Özellikle büyükler çekiç atma kategorisinde benim bugüne kadar seyrettiğim, olimpiyat da dahil olmak üzere en çekişmeli yarış oldu. Bu kategoride Eşref Apak ve Özkan Baltacı kardeşlerimiz yarıştı, her ikisini de canıgönülden kutluyorum. Özkan, büyükler kategorisinde ilk kez bu yıl yarıştı ve madalyasını aldı. 75 metre atıp, ilk 6'nın içinde olamayanlar oldu. 75 metrenin içine sıkışmış bir yarıştı. Portekiz'e götürdüğümüz genç kızlarımız vardı, onlar da gülle ve çekiç atmada kendi derecelerinin en iyilerini yaparak, büyüklerde ve 23 yaş altı kategorisinde yarıştılar. Onlar için birer tecrübeydi. İnşallah bundan sonra o yarışmalarda madalya almak için yarışacaklar."

Çintimar, atma branşının Türkiye'de lokomotif olabileceğine olan inancını dile getirerek, "Tüm sporcularımızı birer proje olarak, Türkiye'nin spordaki dışa açılan yüzü görüntüsü olarak düşünüyoruz. Atma branşını en üst seviyeye taşıyacağız. En önemlisi de temiz spor, temiz başarı istiyoruz. Türk sporu, nasıl ileriye doğru gidiyorsa bunun lokomotifi de atletizm olacaktır. Olimpiyatlara katılım ve final anlamında en iyi ekip olmak istiyoruz. Bunun için çok çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Çekiç atmada 75,71'lik derecesiyle bronz madalyanın sahibi olan milli sporcu Özkan Baltacı ise kendilerine verilen destekten dolayı herkese teşekkür etti.

Avrupa Şampiyonası'nın hazırlığı niteliği taşıyan kupada güzel bir mücadele sergilediklerini dile getiren Özkan, şunları söyledi:

"Atmalar Kupası, geleneksel bir yarışmadır. Bu sene bu yarışmaya çok hazır gitmedim çünkü asıl amaç, yaz dönemindeki yarışmalar. Yine de güzel bir başarıyla döndük. Bronz madalya aldım çok mutluyum ama daha iyilerinin olacağını düşünüyorum. Buna inanıyorum çünkü çok çalışıyorum. 2020 Olimpiyatları için daha çok çalışıp işimi garantiye alacağım."

Cirit atmada 60,92'lik derecesiyle altın madalyayı boynuna takan Eda Tuğsuz ise sezona iyi bir başlangıç yaptığının altını çizerek, "Temenni ediyorum ki yaz sezonu da bu şekilde devam eder." dedi.

Yaz sezonuna hazırlandıkları için ağır bir antrenman programından geçtiklerine, bunun da form yakalamayı zorlaştırdığına dikkati çeken Eda, "Bu nedenle yarışta pek formda değildim. Yaz sezonunda Almanya'da Avrupa Şampiyonası var. Buraya çok güçlü bir takımla gitmeyi hedefliyoruz ve inşallah iyi bir sonuçla döneceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarı tek kişilik değildir, arkadaki kahramanlar, her zaman bizim dik durmamızı sağlıyor." şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda sporcularla birlikte Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini açıklayan Çintimar, şunları kaydetti:

"Ülkemiz cidden bir mücadele içinde. Gönlümüzden geçen, aklımızda olan ekibimizle birlikte sınıra gitmek ve ordumuza destek vermekti. Oradaki yoğunluktan dolayı gidemedik. Tüm ekip olarak, ordumuzla birlikteyiz. Ordumuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın komutanlığında terör belasını kökünden kazıyacak. Atletizm camiası olarak askerlerimizin duacısıyız, yanlarındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun."


Yorumlar