Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası

- Yarı final müsabakaları Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde başladı

Google Haberlere Abone ol
Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası


BALIKESİR (AA) - Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca düzenlenen Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'nda yarı final müsabakaları, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde başladı.

Kocakonak Mahallesi'ndeki panayır alanında gerçekleştirilen müsabakalar üç gün sürecek.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, burada yaptığı konuşmada, ilçenin geleneksel atlı cirit kulüplerinin gösterileriyle gündemde olduğunu söyledi.

Erzurum, Kocaeli, Manisa ve Uşak'tan gelen misafirleri ağırladıklarını belirten Yavaş, "Balıkesir'in tek atlı cirit spor kulübü belediyemizin desteğiyle ilçemizde bulunuyor. Ata sporumuza sahip çıktığımız gibi ilçemizin de tanıtımına katkı sağlıyoruz. Gönüllülük esasına göre ata sporuyla ilgilenen ve destek veren arkadaşları tebrik ediyorum." diye konuştu.

Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Erbek ise 2016 yılı yükselme grup maçlarının yarı finalinin ilçelerinde yapıldığını belirterek, "Buradaki müsabakalarda birinci olan bir üst gruba yükselecek. Ata sporumuza sahip çıkan ve destek veren Belediye Başkanımıza teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmalarda, Erzurum Altınbulak Atlı Spor Kulübü, Uşak Paşacıoğlu Eğlence Atlı Spor Kulübü, Manisa Selendi Zafer Atlı Cirit Spor Kulübü ve Kocaeli Çayırova Anadolu Atlı Cirit Binicilik Spor Kulübü mücadele edecek.

Yorumlar