Atletizmde Tokyo 2020 hazırlıkları

- Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Milli takımların 4 yıl önceden başlayarak 2020 Olimpiyatları'na hazırlanabilmesi için gerekli altyapı ve teknik konular görüşülerek kararlar alındı"

Google Haberlere Abone ol
Atletizmde Tokyo 2020 hazırlıkları


ANKARA (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın hazırlık sürecine ilişkin düzenledikleri geniş kapsamlı çalıştayda, gerekli planlamanın yapıldığını belirtti.

Çintimar, AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, çalıştaya yaklaşık 224 sporcunun antrenörleri ve kulüp yöneticilerinin katıldığını belirterek, "Milli takımların 4 yıl önceden başlayarak 2020 Olimpiyatları'na hazırlanabilmesi için gerekli altyapı ve teknik konular görüşülerek kararlar alındı." ifadesini kullandı.

Atletizmin profesyonel çalışma altyapısında başarı için gerekli bütün teknik konuları tek tek ele aldıklarını vurgulayan Çintimar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Öncelikle 2017-2020 arasında koşulabilecek yarışların tamamına yakını belirlenmiş oldu. Bu yarışmaların hazırlıkları için gerekli olan milli takım kampları, teknik analiz ölçümleri, performans testleri, sağlık kontrolleri ile ilgili süreçler değerlendirildi. Sporcularımıza hazırlık imkanları sunuldu. Yurt dışından getirdiğimiz yabancı antrenörler, branşlarıyla ilgili hazırlık süreçlerine sunumlar yaparak katkıda bulundu. Teknik kurulumuz bu süreçler içerisinde takip edeceği yol haritasını antrenörlerimizle belirledi."

Doping konusunda da fikir alışverişinin yapıldığını aktaran Çintimar, "Çocuklar ve gençlerimiz için spor psikolojisi, madde bağımlılığı ve dopingle mücadele konusunda antrenörlerimize gerekli bilgiler sunuldu. Kulüp yöneticilerimiz, olimpiyata hazırlık sürecinde bizlerle birlikte sporcularımıza ve antrenörlerimize ne tür katkılar sunacaklarıyla ilgili bilgi verdiler." değerlendirmesini yaptı.

Federasyonun, 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlık süreci için düzenlediği çalıştay, geçen hafta Ankara'da yapılmıştı.

Yorumlar