Atletizmciler dondurucu soğukta Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor

Muş'ta yaklaşık bir aydır etkili olan ve geceleri eksi 26 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Atletizmciler dondurucu soğukta Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor

Muş'ta yaklaşık bir aydır etkili olan ve geceleri eksi 26 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yıldızlar, 16 Yaş Altı Salon Türkiye Şampiyonası ve Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasına hazırlanan atletizmciler ise dondurucu soğuklara aldırmadan antrenmanlarını sürdürüyor.
    Geceleri eksi 26 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı Muş’ta atletizmcilerin antrenman yapmasına engel olmuyor. Dondurucu soğuklara aldırmadan Yıldızlar Salon Türkiye Şampiyonası, 16 Yaş Altı Salon Türkiye Şampiyonası, Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası ve Yıldız Türkiye Şampiyonasına hazırlanan atletizmciler, tek amaçlarının güzel dereceler almak olduğunu söyledi.
    Dondurucu soğukların kentte adeta hayatı felç etmesinin sporculara engel olmadığını belirten Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Atletizm Antrenörü ve aynı zamanda Atletizm Milli Takım Antrenörü Murat Karataş, Muş’un atletimde bir marka olduğunu ve bunun için sürekli sporcu yetiştirdiklerini ifade etti.
     İki sefer üst üste Dünya Şampiyonluğunun Muş’tan çıkmasının dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı olduğunu açıklayan Milli Takım Antrenörü Karataş, atletizmi geliştirme projesi sayesinde çok sayıda yeni sporcu kazandıklarını vurguladı.
Dondurucu soğuklarda ve yağışlı havalarda bile kesintisiz antrenman yaptıklarını vurgulayan Karataş, sözlerini şöyle tamamladı:
    “Dondurucu soğuklara rağmen sporcularımız şehir stadyumunda ve karayolunda antrenmanlarını sürdürüyorlar. Soğuk hava sporcularımızın antrenman yapmasına engel değil. Çünkü doğası ve şartları soğuk olan bir ilde yaşıyoruz. Sporcularımızın da bunu bilmesi ve bu şekilde hazırlanmalarını sağladık. Hava ne kadar soğuk olursa olsun sporcularımızın kendilerini en iyi şekilde hazırlanmalarını istiyoruz. Muş olarak atletizmde yıllardır emek sarf ediyoruz ve her defasında verdiğimiz emeklerin karşılığını en iyi şekilde alıyoruz. Bu başarılar büyük emekler verilerek gelir. Bizde bunu yapıyoruz. Herkes bunu çok iyi bilmelidir ki Muş bir markadır ve bu marka hep başarıyla devam edecektir. Biz tüm sporcularımıza güveniyoruz. Ayrıca bizlere gerek maddi gerekse manevi destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Sporcularımızın daha başarılı olmalarını temenni ediyoruz.”



CİHAN

Yorumlar