Atletizm: Turkcell Süper Lig

- Mersin'de düzenlenen 1. kademe yarışmalarının ilk gününü erkeklerde ENKA, kadınlarda ise Fenerbahçe birinci tamamladı

Google Haberlere Abone ol
Atletizm: Turkcell Süper Lig


MERSİN (AA) - Mersin'de düzenlenen ve atletizmde sezonun en iyi takımlarının belirleneceği Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışmalarında ilk günü erkeklerde ENKA, kadınlarda ise Fenerbahçe birinci tamamladı.

Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde başlayan kadınlar ve erkeklerde sekizer takımın mücadele ettiği ilk gün sonunda, Fenerbahçeli ciritçi 19 yaşındaki Eda Tuğsuz, kendisine ait 57,24 metrelik Türkiye rekorunu 1,71 metre geliştirip 58,95'e getirdi ve Amsterdam'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası için barajı aştı.

Eda Tuğsuz'un bu derecesi büyükler rekoru olduğu gibi yaş grubu itibarıyla gençler rekoru olarak da kayda geçti.

Fenerbahçe forması giyen 16 yaşındaki Mizgin Ay da 100 metrede rekor kırdı. Yarışı Ivet Lalova (ENKA) ve Berfe Sancak'ın (Bursa Büyükşehir Belediyespor) gerisinde 11,88 saniyelik derecesiyle üçüncülükte tamamlayan Mizgin Ay, Nimet Karakuş'a ait 2009 yılından kalma yıldızlar rekorunu 0,06 saniye aşağıya çekti.

Birinci günün ardından kadınlarda Fenerbahçe 80, ENKA 79, Bursa Büyükşehir Belediyespor 60 puan toplarken, erkeklerde ise ENKA 74, Fenerbahçe 70, Galatasaray da 54 puanla ilk üçü oluşturdu.

Yorumlar