Atletico'nun La Liga'daki şampiyonluk umudu tükendi

- La Liga'nın bitimine 1 hafta kala lider Barcelona ve 2.liğe yükselen Real Madrid 37. hafta maçlarını galibiyetle tamamlayıp, şampiyonluk umutlarını son haftaya bıraktı - Deplasmanda Levante'ye 2-1 yenilen ve 3.lüğe düşen Atletico Madrid'in şampiyonluk şansı kalmadı

Google Haberlere Abone ol
Atletico'nun La Liga'daki şampiyonluk umudu tükendi

MADRİD (AA) - İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) bitime 1 hafta kala deplasanda Levante'ye yenilen Atletico Madrid'in şampiyonluk şansı kalmadı.

La Liga'da 37. hafta maçları sonunda Barcelona 88 puanla liderliğini korurken, Atletico Madrid'in haftayı puansız kapatması sonrasında Real Madrid 87 puanla ikinciliğe yükseldi.

Lider Barcelona, Espanyol'a karşı oynadığı derbi maçını 5-0 kazandı. Barcelona'nın gollerini Lionel Messi (Dk. 8), Luis Suarez (Dk. 52 ve Dk. 61), Rafinha (Dk. 74) ve Neymar (Dk. 83) kaydetti. Barcelona'da yedekler arasında yer alan Arda Turan, 73. dakikada Andres İniesta'nın yerine oyuna dahil oldu.

Real Madrid ise Santiago Bernabeu'da oynadığı maçta Valencia'yı 3-2 yendi. Real Madrid'in gollerini Cristiano Ronaldo (Dk. 26 ve Dk. 59) ve sakatlıktan çıkarak takımdaki yerini alan Karim Benzema (Dk. 42) attı. Valencia'nın gollerini ise Rodrigo (Dk. 55) ve Andre Gomes (Dk. 81) kaydetti. Real Madrid'de Gareth Bale ve kaleci Keylor Navas sakatlıklarından dolayı kadroda yer almadı.

Haftanın sürpriz sonucu ise Levante'den geldi. Lig sonuncusu olarak 2. Lig'e düşmesi kesinleşen Levante, Atletico Madrid'i 2-1 yendi. Atletico Madrid'in 2. dakikada Fernando Torres'in golüyle 1-0 öne geçmesinin ardından 30. dakikada Casadesus ile beraberliği yakalayan Levante, 90. dakikada Rossi'nin ayağından gelen golle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Atletico Madrid'in bu sonuçla şampiyonluk şansı kalmadı.

La Liga'nın son haftasında Granada-Barcelona, Atletico Madrid-Celta, Deportivo-Real Madrid maçları oynanacak.

Öte yandan gol krallığı yarışında ilk sırada olan Luis Suarez ve en yakın takipçisi Cristiano Ronaldo haftayı ikişer golle kapattı. La Liga'nın bitimine 1 hafta kala Suarez'in 37, Ronaldo'nun ise 33 golü bulunuyor.

Yorumlar