Atlama kulelerinde sona doğru

- Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan ve 2014 yılında toprak kayması sonucu pistleri çökmesi sonucu yeniden yapımına başlanan atlama kuleleri inşaatında sona yaklaşıldı - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil: - "Atlama kuleleri, 40 metre boyunda 1 metre çapında 950 kazıkla güçlendirildi. O günden bu güne yapılan ikinci ihalede de üstyapı çalışmaları, yeni telesiyej sistemiyle kulelere yepyeni bir görünüm kazandırdık. Güçlü bir yüklenici firmayla inşaatı sürdürüyoruz. Allah izin verirse bu ayın sonuna kadar atlama kulelerindeki bakım onarım işleri tamamıyla sona erecek"

Google Haberlere Abone ol
Atlama kulelerinde sona doğru

ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yapılan ve 2014 yılında toprak kayması sonucu pistleri çöktüğü için yeniden yapımına başlanan atlama kulelerinin inşaatında sona gelindi.

Türkiye'de tek atlama kulesi olma özelliği taşıyan, Erzurum'un simgesi halindeki Kiremitlik Tepe'de bulunan atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yarış ve antrenman pistlerinin bazı bölümlerine suni çim de yerleştirilen atlama kulelerinin, tamamlanarak yüklenici firma tarafından 29 Ekim'de teslim edilmesi bekleniyor.

Atlama kuleleri, test aşamalarının ardından devlet büyüklerinin de katılımıyla görkemli bir açılışla yeniden hizmete sunulacak.

Atlama kuleleri, Erzurum'un ev sahipliğinde yapılacak Avrupa'nın 38 ülkesinden 17 yaş altı olimpik sporcuların yarıştığı ve dünyanın en büyük olimpik kış sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan 2017 Avrupa Gençlik Kış Oyunları Festivali'nde (EYOWF) de kullanılacak.


- "Yepyeni bir görünüm kazandırdık"


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atlama kulelerinin 2014 yılının temmuz ayında toprak kayması sonucu zarar gördüğünü hatırlattı.

Toprak kaymasının yaşandığı bölgede altyapı ve güçlendirme çalışmalarının yapıldığını anımsatan Taşkesenligil, şöyle konuştu:

"Atlama kuleleri, 40 metre boyunda 1 metre çapındaki 950 kazıkla güçlendirildi. O günden bu güne yapılan ikinci ihalede de üstyapı çalışmaları, yeni telesiyej sistemiyle kulelere yepyeni bir görünüm kazandırdık. Güçlü bir yüklenici firmayla inşaatı sürdürüyoruz. Allah izin verirse bu ayın sonuna kadar atlama kulelerindeki bakım onarım işleri tamamıyla sona erecek. EYOWF öncesi son hazırlıklarımızı son aşamalarımızı yapıyoruz."


- Suni karlama sistemi kuruldu


Yüklenici firmanın kendilerine 29 Ekim'de tüm işlerin biteceğini belirttiğini kaydeden Taşkesenligil, bir aksilik olmaması durumunda 15 gün sonra kulelerin pistleriyle hazır hale geleceğini anlattı.

Taşkesenligil, konuşmasına şöyle devam etti:

"Test atlayışının ardından kulelerin açılışını yapacağız. Devlet büyüklerimizden mutlaka davetlilerimiz olacaktır. Açılışta Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı burada görmek isteriz. Yüklenici firma 29 Ekim'de biteceğini söyledi. Bu manada biz de kendilerine güvenmek istiyoruz. Hava gayet güzel ve çalışmalar devam ediyor. 15 gün sonra kuleler bitmiş olacak. Karın yağmaması durumunda pistte kurulan suni karlama sistemiyle de organizasyonlar yapılacak."


- "EYOWF ile ilgili bir sıkıntı yok"


Taşkesenligil, Erzurum'un 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın ardından büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağını belirterek, 2017 EYOWF'a ev sahipliği yapacaklarının heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

EYOWF için 50 kişilik bir ekip kurduklarını anlatan Taşkesenligil, "Büyük organizasyon için güçlü bir ekip kurduk. Organizasyona katılacak ülke sayısı 38'e ulaştı. Bununla beraber bin 750 civarında sporcu 119 sporcumuzdan Türkiye'den yarışmaya katılacak. Organizasyon için vaktimiz daraldı. Ama çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bir sıkıntı şuan görünmüyor." diye konuştu.

Yorumlar