Atiker Konyaspor, transferleri kısa süre içerisinde bitirmek istiyor

- Atiker Konyaspor Genel Menajeri Güven: - "Şu anda 3 futbolcuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Belli bir aşamaya geldik. Bu futbolcular Avrupa liglerinde forma giyiyor. Transfer edeceğimiz futbolcular bizzat hocamız Aykut Kocaman'ın takip ettiği ve istediği isimler. İnşallah transfer sezonu başlayınca kısa sürede kadromuza katmaya çalışacağız" - "Samuel Holmen'in, Atiker Konyaspor'a transferinin önümüzdeki hafta içerisinde kesinleşeceğini umuyoruz" - "UEFA Avrupa Ligi'nde de başarılı olmaya çalışacağız. Oturmuş bir kadromuz var. En büyük avantajımız bu"

Google Haberlere Abone ol
Atiker Konyaspor, transferleri kısa süre içerisinde bitirmek istiyor

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor'un genel menajeri Önder Sami Güven, transfer sezonunun başlamasının ardından en kısa süre içerisinde futbolcu takviyelerini yapacaklarını söyledi.

Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015-2016 sezonunun bitmesinin ardından transfer çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

İç transfer çalışmalarını yüzde 90 bitirdiklerini belirten Güven, "Sezon bitmeden önce tüm yerli ve yabancı oyuncularımızla görüşüp, anlaşmıştık. Şu anda sadece iki oyuncumuz kaldı. Onlarla da büyük ihtimalle anlaşacağız. Bu oyuncularla anlaşınca iç transferi bitirmiş olacağız. Pilot takımımız Anadolu Selçukspor'dan da 2 oyuncu kampımıza katılacak." dedi.

Güven, geçen sezon yakalanan başarının aşağısına düşmemek için takıma kaliteli futbolcular almaya çalışacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda 3 futbolcuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Belli bir aşamaya geldik. Bu futbolcular Avrupa liglerinde forma giyiyor. Transfer edeceğimiz futbolcular bizzat hocamız Aykut Kocaman'ın takip ettiği ve istediği isimler. İnşallah transfer sezonu başlayınca kısa sürede kadromuza katmaya çalışacağız. Geçen sezon Fenerbahçe'den kiraladığımız Holmen'in ise sarı-lacivertlilerle sözleşmesi bitti. Kendisine bir teklif ilettik. Konya'yı ve Konyaspor'u seviyor. Biz de kendisini takımda görmek istiyoruz. Çok küçük pürüzler kaldı. Samuel Holmen'in, Atiker Konyaspor'a transferinin önümüzdeki hafta içerisinde kesinleşeceğini umuyoruz."


- "Avrupa maceramız maliyetsiz olacak"


Atiker Konyaspor'da 2015-2016 sezonunun çok iyi geçtiğini aktaran Güven, şöyle devam etti:

"Bu 'rekorlar yılında' futbolcularımız, teknik heyetimiz ve yönetim kurulumuzun emeği çok büyük. 66 puan ve Avrupa ligi, beklediğimiz bir öngörü değildi. İnşallah beklenmeyen bu durumu daha fazla başarıya dönüştürürüz. Şu anda Atiker Konyaspor belli bir noktaya ulaştı. Beklentinin bundan sonra çok çok aşağı olmaması lazım, bu takım hiçbir zaman belli bir puanın aşağısına düşmez. UEFA Avrupa Ligi'nde de başarılı olmaya çalışacağız. Oturmuş bir kadromuz var. En büyük avantajımız bu. Maliyetsiz bir Avrupa maceramız başlayacak. Direkt gruplardan başlıyoruz. Atiker Konyaspor'un Avrupa liginde adından söz ettireceğine inanıyoruz."


- "Hazırlık maçı yapmak isteyen çok takım var"


Güven, yaklaşık 1 aylık dinlenmenin ardından takımın 8 Temmuz'da Konya'da toplanacağını dile getirdi.

Konya'da yapılan sağlık kontrollerinin ardından kamp yapmak için Avusturya'ya gideceklerini anlatan Güven, şöyle konuştu:

"İlk hazırlık etabımızı 19 Temmuz'da tamamlayacağız. 3 günlük aranın ardından Hollanda veya Almanya'ya gideceğiz. Bu iki ülke için görüşmelerimiz devam ediyor. Orada hazırlık maçlarında da sıkıntı çekmeyeceğiz. Ligi 3. bitirmemizden dolayı bizimle maç yapmak isteyen çok takım var. Almanya, Hollanda ve İspanya'dan bazı takımlar bizimle maç yapmak istiyor. İyi bir hazırlık dönemi geçireceğimize inanıyorum. 5 Ağustos'ta sezon hazırlıklarını tamamlayacağız."

Yorumlar