Atıcılık: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası

- Organizasyon, Mersin'in Erdemli ilçesinde başladı

Google Haberlere Abone ol
Atıcılık: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası


MERSİN (AA) - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kupası'nda müsabakalar, Mersin'in Erdemli ilçesinde başladı.

Erdemli Atış Poligonu'nda başlayan ve 3 gün sürecek organizasyonda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra 16 ilden 264 sporcu yer alıyor.

Birinci gün müsabakalarında 50 metre tüfek yat atışlarında büyük erkeklerde Halil İbrahim Öztürk, genç erkeklerde Uğur Umman, yıldız erkeklerde Recep Kara birinci oldu.

Kadınlarda ise büyüklerde Merve Can Sevildik, gençlerde Dora Çelik ve yıldızlarda İrem Özen, ilk sırayı aldı.

Kulüp sıralamasında ise büyük erkekler ve genç erkeklerde Türk Silahlı Kuvvetleri Sporgücü, kadınlarda gençlerde Trabzonspor birincilik kupasını elde etti.

Büyük erkekler 25 metre center fire tabanca disiplininde Özgür Varlık, genç erkekler 25 metre tabancada ise Mücahit Fatih Uludağ, birinci oldu.


- Türkiye rekorları


Organizasyonda, 50 metre tüfek yat atışlarında genç erkeklerde 403,8 puanlık performansıyla Recep Kara, kadınlarda gençler kategorisinde 609,9 puanlık performansıyla Dora Çelik ve 401 atış skoruyla da İrem Özen, yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Kulüplerde ise Trabzonspor 1797,1'lik puanla Türkiye rekorunu kırdı.

Yorumlar