Atiba: Kendimi orta sahanın ortasında daha iyi hissediyorum

Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, geçen yıl birçok mevkide oynadığını ifade ederek, "Kendimi en iyi hissettiğim yer, orta sahanın ortası." dedi.    Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson ve Serdar Kurtuluş, kamp...

Google Haberlere Abone ol
Atiba: Kendimi orta sahanın ortasında daha iyi hissediyorum

Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, geçen yıl birçok mevkide oynadığını ifade ederek, "Kendimi en iyi hissettiğim yer, orta sahanın ortası." dedi.

    Beşiktaş'ta Atiba Hutchinson ve Serdar Kurtuluş, kamp yaptıkları tesislerde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Atiba Hutchinson, zor bir sezonun ardından tatilin önemine değinerek, "Vücudumuzun dinlenmesi ve kafa olarak rahatlamak önemliydi. Ben biraz geç katıldım; ancak arkadaşlarımın arasında olmak güzel. Şu anda atmosfer çok iyi. Herkes canla başla çalışıyor. Tatilden sonra vücudun kendini hazırlaması zaman alır. Deyim yerindeyse tam gaz çalışıyoruz. Sezonun başlamasını dört gözle bekliyoruz." diye konuştu.

    Geçen yıl ortaya koyduğu performans ve görev aldığı mevkilerle ilgili soru üzerine tecrübeli oyuncu, "Bir sezonda bu kadar çok mevkide oynadığım olmadı." dedi.

    Atiba, "Beşiktaş’a geldiğimde teknik heyet farklı pozisyonlarda oynayabildiğimi biliyordu. Takım için gerekli olduğunda, ihtiyaç duyulan bölgelerde forma giyebilirim. Kendimi en iyi hissettiğim yer, orta sahanın ortası." şeklinde konuştu.

    Sezona iyi başlamalarının çalışmalar ve arkadaşlık açısından önemli olduğunu savunan yıldız oyuncu, şöyle devam etti: "Formda olmanız gerekiyor. Ayrıca birbirinize, saha içi ve dışındaki davranışlarınıza alışmanız lazım. Geçen yıldan gelen arkadaşlarla birlikteyiz. Aramıza katılacak olanlar ne kadar erken gelirse o denli iyi. Kimin hangi duruma nasıl tepki verdiğini beraber ne kadar çok çalışırsanız görebilirsiniz. Kampta evden ve sevdiklerinizden uzaktasınız. Sadece oyuncular bir aradayken aralarında güçlü bir bağ oluşuyor."

    Futbol dışı yaşantısı ve Türk futbolu ilgili de konuşan Atiba, "Türkiye’nin ve İstanbul’un her yanından zevk alıyorum. Yaşamak çok keyifli. Kız arkadaşımla birlikteyiz. Ülkedeki futbol ortamı beklediğimden çok iyi. Yüksek seviyede bir futbol oynanıyor. Kolay maç yok. Özellikle deplasmanlarda. Türkiye’de olmaktan dolayı mutluyum." ifadelerini kullandı.

    Atiba son olarak, "Hepimiz yeni stadın hazır olmasını bekliyoruz, sabırsızlanıyoruz. Olimpiyat’ta iyi maçlar çıkardığımız zamanlar da oldu, kötü günler de. Yeni stada kadar alabileceğimiz kadar galibiyet almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

SERDAR KURTULUŞ: HEDEFİMİZ ELEMELERİ GEÇİP LİGE ODAKLANMAK

Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncularından Serdar Kurtuluş ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turunu geçerek lige odaklanmak istediklerini söyledi.

Kampın oldukça iyi bir ortamda sürdüğünü belirten tecrübeli oyuncu, "25 günlük süreçte çok çalışmamız gerek; çünkü Şampiyonlar Ligi’nde çok önemli ön eleme maçımız var. İyi hazırlanmak istiyoruz. Sezonu en erken açan takımlardan biriyiz. Bu avantaj gibi duruyor. Hedefimiz elemeleri geçip lige odaklanmak. Umarım herkes için hayırlı olur. Kapasitemiz var, arkadaşlık ortama güzel. Bunu sahaya yansıtırsak ön eleme turlarını geçeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Beşiktaş’ta daha önce şampiyonluk yaşadığını hatırlatan Serdar Kurtuluş, "Beklentilerin yüksek olduğunu biliyorum. Büyük bir takımı temsil ediyorsunuz. Ben kendime güveniyorum. Sahaya çıkıp işimi yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman çok iyi oynadığım maçlar vardı. Rezilini çıkardığım maç olduğuna inanmıyorum. Daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Çalışmalarımı bu yönde sürdürüyorum. Beklentileri karşılayacağım. Daha önce şampiyonluk yaşamıştım, bu sene bu hedefimi sürdürmek istiyorum." dedi.

Geçen yıl Galatasaray ile oynanan karşılaşmadan sonra her şeyin kendi üzerine bırakılmış gibi bir ortam oluştuğunu ve bundan duyduğu rahatsızlığını da dile getiren tecrübeli oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl sezona çok iyi başlamıştım. Galatasaray derbisinden sonra moral bozukluğu yaşadım; ancak bunu atlattım. İnsanlar bana önyargıyla yaklaştı. Şampiyonluk kaybedilmiş ve her şey benim üzerime bırakılmış gibiydi. En çok kızdığım konu ise Galatasaray maçından sonra performansımın düştüğü yönünde. İyi oynadığım maçları insanlar görmezden geldi. Benim için hocamın kararı önemli, elimden geldiği kadar katkıda bulunmak istiyorum. Bu takımın sağ beki benim. Oynamak için alındım. Yeni sezonda bunu herkese göstereceğim."

Serdar Kurtuluş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nında İnönü Stadı’nın atmosferini yakalamadıklarını fakat yeni statları bittinde daha iyi maçlar çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar