Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir'i ziyaret ederek Gençlik Haftası'nın resmi açılışını gerçekleştirdi

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle düzenlenen Gençlik Haftası etkinliğinin resmi açılışı için Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektiren heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayacağımız Gençlik Haftası’nın ilk gününde huzurunuzdayız.

Ülkemizi gençliğimiz ile birlikte muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışmak ve yaktığınız bağımsızlık meşalesini nesillerden nesillere aktarmak için müheyya nöbetteyiz.

Gençlik ve spora gösterdiğiniz hassasiyeti şiar edinerek bir spor ülkesi haline getirdiğimiz Türkiyemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz tesislerde kendi evlatlarımızı başarılı birer sporcu olarak yetiştirmekteyiz.

Kayıtsız şartsız egemenlik sahibi aziz milletimiz ile Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta, Malazgirt’te ve Kut’ül Amare’de olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve bu eşsiz vatanın yılmaz savunucusuyuz.

Sahip olduğumuz kadim kültür ve medeniyetimizden aldığımız güçle Türkiye'mizi, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’e en iyi şekilde hazırlayacağımıza, cumhuriyet değerlerini muhafaza ederek daima huzuru ve barışı önemseyeceğimize gençlerimizle birlikte söz veriyoruz.

Gençlik haftamız ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle zat’ı âlileriniz ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Ruhunuz şad olsun."

Yorumlar